Wegański gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegański gulasz

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 450ml wody i zlej kotleciki sojowe. Powinny być zupełnie przykryte. Odstaw je na 10 minut pod przykryciem.

Krok 2

Warzywa umyj i obierz. Pokrój w kostkę i usmaż na patelni z olejem.

Krok 3

Odciśnij kotleciki sojowe i dodaj je na patelnie z warzywami.

Krok 4

Wlej 400ml wody po kotlecikach, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i całość duś ok 20 minut aż gulasz zmięknie i lekko zgęstnieje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z makaronem np. fusilli (świderki) i świeżą natka pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański gulaszWegański gulasz

Tylko kilka chwil dzieli cię od prostego, ale niezwykle smacznego posiłku. Wielbicieli gulaszu nie brakuje, ale czy kiedyś próbowałeś przyrządzić go w wersji bezmięsnej? Możesz mieć pewność, że prędko nie zatęsknisz za tradycyjną recepturą.

Dla kogo?

Przepis na wegański gulasz jest idealny dla niecierpliwych kucharzy. Kotlety sojowe nie wymagają długiego procesu duszenia, więc posiłek ten przyrządza się błyskawicznie. To ważne, gdy nie dysponujesz dużym zapasem czasu, a jednocześnie cenisz domowe posiłki.

Na jaką okazję?

Kiedy zapraszasz gości na większe przyjęcie, zorientuj się, czy mają szczególne preferencje smakowe i dietetyczne. Wegańskie i wegetariańskie jadłospisy coraz bardziej zyskują na popularności, więc nie pozwól na to, by którykolwiek z twoich znajomych wyszedł z imprezy głodny – zaserwuj im ten prosty wegański gulasz.

Czy wiesz, że?

Kotlety sojowe do przepisu na gulasz wegański możesz namoczyć w warzywnym bulionie. Zyskają bardziej zdecydowany smak.

Dla urozmaicenia:

Do roślinnego gulaszu świetnie pasują kopytka. By były wegańskie, skorzystaj z przepisu, który nie uwzględnia użycia jajek.