
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 450ml wody i zlej kotleciki sojowe. Powinny być zupełnie przykryte. Odstaw je na 10 minut pod przykryciem.
Krok 2
Warzywa umyj i obierz. Pokrój w kostkę i usmaż na patelni z olejem.
Krok 3
Odciśnij kotleciki sojowe i dodaj je na patelnie z warzywami.
Krok 4
Wlej 400ml wody po kotlecikach, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i całość duś ok 20 minut aż gulasz zmięknie i lekko zgęstnieje.

Dobra rada:
Podawaj z makaronem np. fusilli (świderki) i świeżą natka pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański gulasz
Tylko kilka chwil dzieli cię od prostego, ale niezwykle smacznego posiłku. Wielbicieli gulaszu nie brakuje, ale czy kiedyś próbowałeś przyrządzić go w wersji bezmięsnej? Możesz mieć pewność, że prędko nie zatęsknisz za tradycyjną recepturą.
Dla kogo?
Przepis na wegański gulasz jest idealny dla niecierpliwych kucharzy. Kotlety sojowe nie wymagają długiego procesu duszenia, więc posiłek ten przyrządza się błyskawicznie. To ważne, gdy nie dysponujesz dużym zapasem czasu, a jednocześnie cenisz domowe posiłki.
Na jaką okazję?
Kiedy zapraszasz gości na większe przyjęcie, zorientuj się, czy mają szczególne preferencje smakowe i dietetyczne. Wegańskie i wegetariańskie jadłospisy coraz bardziej zyskują na popularności, więc nie pozwól na to, by którykolwiek z twoich znajomych wyszedł z imprezy głodny – zaserwuj im ten prosty wegański gulasz.
Czy wiesz, że?
Kotlety sojowe do przepisu na gulasz wegański możesz namoczyć w warzywnym bulionie. Zyskają bardziej zdecydowany smak.
Dla urozmaicenia:
Do roślinnego gulaszu świetnie pasują kopytka. By były wegańskie, skorzystaj z przepisu, który nie uwzględnia użycia jajek.