PRZEPISY.PL
Tajska zupa krewetkowa - autor: przepisy.pl

Tajska zupa krewetkowa

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
467
osób dodało do Mniamlisty
467
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • puszka mleka kokosowego1 szt
  • woda1 l
  • sok z limonki4 łyżki
  • sos chilli2 łyżeczki
  • sos rybny2 łyżeczki
Tajska zupa krewetkowa – krok 1

Krok 1

Do gotującej się wody dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr i rozprowadź.
Tajska zupa krewetkowa – krok 2

Krok 2

Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki. Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój.
Tajska zupa krewetkowa – krok 3

Krok 3

Do bulionu wlej sok z limonki oraz posiekane dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez 20 minut.
Tajska zupa krewetkowa – krok 4

Krok 4

Dodaj mleko kokosowe, krewetki, pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny. Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp zupę zielonymi częściami dymki.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

210
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
49
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
74
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
182
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe