
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, schłodź je, obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Skrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr do 1/4 szklanki wrzątku, następnie zalej ziemniaki i delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Pokrój pory w cienkie plastry, kiełbasę salami w półplasterki, a pomidory koktajlowe na pół. Zielone i czarne oliwki odsącz z zalewy.
Krok 4
Włóż wszystkie składniki sałatki do salaterki i zalej 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Krok 5
Na koniec skrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, całość delikatnie wymieszaj, po czym podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki wcale nie muszą stanowić tylko dodatku do różnego rodzaju posiłków. Mogą stać się podstawą smacznego dania, które sprawdzi się zarówno jako uzupełnienie pieczonych i grillowanych warzyw oraz mięs, jak i główny punkt menu. Sałatka ziemniaczana z kiełbasą salami, porem, pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami to kolorowa i pełna intensywnych smaków propozycja. Dzięki plastrom salami jest delikatnie pikantna, ale intensywny aromat nadaje jej też por. Łagodności dodają jej natomiast oliwki i pomidory. Możesz podać ją z chlebem, czosnkowymi grzankami lub pełnoziarnistymi bułkami. Będzie się ładnie prezentować ozdobiona liśćmi bazylii. Serwuj ją w przezroczystej salaterce, tak aby widać było wszystkie jej barwne składniki. Uważaj, by nie rozgotować ziemniaków i pilnuj, by nie rozpadły się podczas krojenia. Sałatkę je się na zimno, dlatego możesz ją zabrać do pracy jako szybki lunch. Będzie świetną propozycją również podczas pikników. Chcesz jej spróbować? Przygotuj ją według naszego przepisu!