Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, schłodź je, obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Skrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr do 1/4 szklanki wrzątku, następnie zalej ziemniaki i delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Pokrój pory w cienkie plastry, kiełbasę salami w półplasterki, a pomidory koktajlowe na pół. Zielone i czarne oliwki odsącz z zalewy.
Krok 4
Włóż wszystkie składniki sałatki do salaterki i zalej 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Krok 5
Na koniec skrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, całość delikatnie wymieszaj, po czym podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki wcale nie muszą stanowić tylko dodatku do różnego rodzaju posiłków. Mogą stać się podstawą smacznego dania, które sprawdzi się zarówno jako uzupełnienie pieczonych i grillowanych warzyw oraz mięs, jak i główny punkt menu. Sałatka ziemniaczana z kiełbasą salami, porem, pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami to kolorowa i pełna intensywnych smaków propozycja. Dzięki plastrom salami jest delikatnie pikantna, ale intensywny aromat nadaje jej też por. Łagodności dodają jej natomiast oliwki i pomidory. Możesz podać ją z chlebem, czosnkowymi grzankami lub pełnoziarnistymi bułkami. Będzie się ładnie prezentować ozdobiona liśćmi bazylii. Serwuj ją w przezroczystej salaterce, tak aby widać było wszystkie jej barwne składniki. Uważaj, by nie rozgotować ziemniaków i pilnuj, by nie rozpadły się podczas krojenia. Sałatkę je się na zimno, dlatego możesz ją zabrać do pracy jako szybki lunch. Będzie świetną propozycją również podczas pikników. Chcesz jej spróbować? Przygotuj ją według naszego przepisu!