Sałatka z groszkiem, kukurydzą, fasolą czerwoną | Przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolą

kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

140

heart
619 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Dudek-Pawłowska

    Małgorzata Dudek-Pawłowska , 22.10.2018

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czerwoną fasoląSałatka z czerwoną fasolą

Sałatka z czerwoną fasolą to kolorowy mix. Dlaczego? Poprzez wyjątkowe połączenie składników powstaje bowiem niemal tęczowe danie. Fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, żółta papryka to prawdziwa feeria barw, obłędnie wyglądająca na talerzu. Sałatka z fasoli czerwonej jest świetnym pomysłem na danie kreatywne, które zachwyci każdego miłośnika warzyw. Dodając makaron, ketchup, majonez, tabasco i sos, stworzycie oryginalny smak, wzbogacony delikatnością i chrupkością warzyw. Smacznego!

Dla kogo?

Dla każdego! Sałatka z fasolą czerwoną zachwyci nie tylko miłośników kuchni warzywnej, ale także osoby poszukujące przepisów na zaskakujące i pyszne dodatki do dań.

Na jaką okazję?

Sałatka z czerwonej fasoli to propozycja na przyjęcie, lunch, a także kolację.

Czy wiesz, że?

Fasola czerwona jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw w kuchni wegetariańskiej. Dzięki neutralnemu smakowi oraz delikatnej konsystencji po przyprawieniu, świetnie zastępuje mięso.

Dla urozmaicenia:

Sałatka z fasolą czerwoną doskonale komponuje się z bagietką, którą łatwo przygotujesz w wersji tradycyjnej, czosnkowej lub ziołowej.