Sałatka z czerwoną fasolą
kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix
łatwe
2009 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.

Krok 4
Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z czerwoną fasolą
Sałatka z czerwoną fasolą to kolorowy mix. Dlaczego? Poprzez wyjątkowe połączenie składników powstaje bowiem niemal tęczowe danie. Fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, żółta papryka to prawdziwa feeria barw, obłędnie wyglądająca na talerzu. Sałatka z fasoli czerwonej jest świetnym pomysłem na danie kreatywne, które zachwyci każdego miłośnika warzyw. Dodając makaron, ketchup, majonez, tabasco i sos, stworzycie oryginalny smak, wzbogacony delikatnością i chrupkością warzyw. Smacznego!
Dla kogo?
Dla każdego! Sałatka z fasolą czerwoną zachwyci nie tylko miłośników kuchni warzywnej, ale także osoby poszukujące przepisów na zaskakujące i pyszne dodatki do dań.
Na jaką okazję?
Sałatka z czerwonej fasoli to propozycja na przyjęcie, lunch, a także kolację.
Czy wiesz, że?
Fasola czerwona jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw w kuchni wegetariańskiej. Dzięki neutralnemu smakowi oraz delikatnej konsystencji po przyprawieniu, świetnie zastępuje mięso.
Dla urozmaicenia:
Sałatka z fasolą czerwoną doskonale komponuje się z bagietką, którą łatwo przygotujesz w wersji tradycyjnej, czosnkowej lub ziołowej.