Sałatka z groszkiem, kukurydzą, fasolą czerwoną | Przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolą

kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

138

heart
619 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1376 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Dudek-Pawłowska

    Małgorzata Dudek-Pawłowska , 22.10.2018

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czerwoną fasoląSałatka z czerwoną fasolą

Sałatka z czerwoną fasolą to kolorowy mix. Dlaczego? Poprzez wyjątkowe połączenie składników powstaje bowiem niemal tęczowe danie. Fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, żółta papryka to prawdziwa feeria barw, obłędnie wyglądająca na talerzu. Sałatka z fasoli czerwonej jest świetnym pomysłem na danie kreatywne, które zachwyci każdego miłośnika warzyw. Dodając makaron, ketchup, majonez, tabasco i sos, stworzycie oryginalny smak, wzbogacony delikatnością i chrupkością warzyw. Smacznego!

Dla kogo?

Dla każdego! Sałatka z fasolą czerwoną zachwyci nie tylko miłośników kuchni warzywnej, ale także osoby poszukujące przepisów na zaskakujące i pyszne dodatki do dań.

Na jaką okazję?

Sałatka z czerwonej fasoli to propozycja na przyjęcie, lunch, a także kolację.

Czy wiesz, że?

Fasola czerwona jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw w kuchni wegetariańskiej. Dzięki neutralnemu smakowi oraz delikatnej konsystencji po przyprawieniu, świetnie zastępuje mięso.

Dla urozmaicenia:

Sałatka z fasolą czerwoną doskonale komponuje się z bagietką, którą łatwo przygotujesz w wersji tradycyjnej, czosnkowej lub ziołowej.