Sałatka z fasolą z puszki i makaronem: szparagową | Przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

656 osób wydrukowało

Pobierz pdf

728 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. Fasolkę szparagową ugotuj i odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chilli oraz pokrojoną cienko bazylię i wymieszaj.

Krok 3

Cebulę oraz czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki: makaron, fasolki, cebulę i paprykę połącz razem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasoli ze świderkamiSałatka z fasoli ze świderkami

Zwykle w sałatkach spotykamy fasolę czerwoną. Tym razem jest jej dużo więcej! Poza czerwoną jest biała fasola i fasolka szparagowa. A dodatkowo papryka, cebula, zioła i przyprawy. To wszystko podane z makaronem świderki tworzy kompozycję doskonałą. Spróbuj już dziś – oto przepis na sałatkę z fasolki szparagowej!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią testować nowe sałatki. Ta jest na tyle smaczna, że nikogo nie zawiedzie. 

Na jaką okazję?

Sałatka z fasolki szparagowej zawiera wystarczającą ilość składników, żeby można się nią było najeść. Dlatego będzie odpowiednia zarówno na kolację, jak i na obiad. 

Czy wiesz, że?

Do sałatki możesz użyć fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej. Nie wpłynie to na smak. 

Dla urozmaicenia:

Fasolka szparagowa z sałatką może wyglądać jeszcze lepiej – udekoruj ją listkami bazylii. Będzie bardziej aromatyczna.