Sałatka z fasolą z puszki i makaronem: szparagową | Przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

heart
230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

667 osób wydrukowało

Pobierz pdf

736 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. Fasolkę szparagową ugotuj i odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chilli oraz pokrojoną cienko bazylię i wymieszaj.

Krok 3

Cebulę oraz czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki: makaron, fasolki, cebulę i paprykę połącz razem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasoli ze świderkamiSałatka z fasoli ze świderkami

Zwykle w sałatkach spotykamy fasolę czerwoną. Tym razem jest jej dużo więcej! Poza czerwoną jest biała fasola i fasolka szparagowa. A dodatkowo papryka, cebula, zioła i przyprawy. To wszystko podane z makaronem świderki tworzy kompozycję doskonałą. Spróbuj już dziś – oto przepis na sałatkę z fasolki szparagowej!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią testować nowe sałatki. Ta jest na tyle smaczna, że nikogo nie zawiedzie. 

Na jaką okazję?

Sałatka z fasolki szparagowej zawiera wystarczającą ilość składników, żeby można się nią było najeść. Dlatego będzie odpowiednia zarówno na kolację, jak i na obiad. 

Czy wiesz, że?

Do sałatki możesz użyć fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej. Nie wpłynie to na smak. 

Dla urozmaicenia:

Fasolka szparagowa z sałatką może wyglądać jeszcze lepiej – udekoruj ją listkami bazylii. Będzie bardziej aromatyczna.