
Składniki
200 gramów
2 opakowania
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. Fasolkę szparagową ugotuj i odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chilli oraz pokrojoną cienko bazylię i wymieszaj.
Krok 3
Cebulę oraz czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki: makaron, fasolki, cebulę i paprykę połącz razem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasoli ze świderkami
Zwykle w sałatkach spotykamy fasolę czerwoną. Tym razem jest jej dużo więcej! Poza czerwoną jest biała fasola i fasolka szparagowa. A dodatkowo papryka, cebula, zioła i przyprawy. To wszystko podane z makaronem świderki tworzy kompozycję doskonałą. Spróbuj już dziś – oto przepis na sałatkę z fasolki szparagowej!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy lubią testować nowe sałatki. Ta jest na tyle smaczna, że nikogo nie zawiedzie.
Na jaką okazję?
Sałatka z fasolki szparagowej zawiera wystarczającą ilość składników, żeby można się nią było najeść. Dlatego będzie odpowiednia zarówno na kolację, jak i na obiad.
Czy wiesz, że?
Do sałatki możesz użyć fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej. Nie wpłynie to na smak.
Dla urozmaicenia:
Fasolka szparagowa z sałatką może wyglądać jeszcze lepiej – udekoruj ją listkami bazylii. Będzie bardziej aromatyczna.