Sałatka z fasolą z puszki i makaronem: szparagową | Przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

649 osób wydrukowało

Pobierz pdf

716 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. Fasolkę szparagową ugotuj i odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chilli oraz pokrojoną cienko bazylię i wymieszaj.

Krok 3

Cebulę oraz czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki: makaron, fasolki, cebulę i paprykę połącz razem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasoli ze świderkamiSałatka z fasoli ze świderkami

Zwykle w sałatkach spotykamy fasolę czerwoną. Tym razem jest jej dużo więcej! Poza czerwoną jest biała fasola i fasolka szparagowa. A dodatkowo papryka, cebula, zioła i przyprawy. To wszystko podane z makaronem świderki tworzy kompozycję doskonałą. Spróbuj już dziś – oto przepis na sałatkę z fasolki szparagowej!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią testować nowe sałatki. Ta jest na tyle smaczna, że nikogo nie zawiedzie. 

Na jaką okazję?

Sałatka z fasolki szparagowej zawiera wystarczającą ilość składników, żeby można się nią było najeść. Dlatego będzie odpowiednia zarówno na kolację, jak i na obiad. 

Czy wiesz, że?

Do sałatki możesz użyć fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej. Nie wpłynie to na smak. 

Dla urozmaicenia:

Fasolka szparagowa z sałatką może wyglądać jeszcze lepiej – udekoruj ją listkami bazylii. Będzie bardziej aromatyczna.