Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 gramów

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

3 sztuki

15 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Może to być każdy olej np. z pestek winogron i sok z pomarańczy, czy cytryny.

Krok 2

Umytą i osuszoną sałatę, oraz jarmuż wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w plastry, ogórkami pokrojonymi w kosteczkę, połówkami pomidorków koktajlowych, jeżynami, winogronami oraz kulkami mozzarelli light. Sałatkę zalej dressingiem Knorr.

Krok 3

Sałatkę dokładnie wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będzie również mięta, awokado i orzechy włoskie.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej