Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 gramów

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

3 sztuki

15 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Może to być każdy olej np. z pestek winogron i sok z pomarańczy, czy cytryny.

Krok 2

Umytą i osuszoną sałatę, oraz jarmuż wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w plastry, ogórkami pokrojonymi w kosteczkę, połówkami pomidorków koktajlowych, jeżynami, winogronami oraz kulkami mozzarelli light. Sałatkę zalej dressingiem Knorr.

Krok 3

Sałatkę dokładnie wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będzie również mięta, awokado i orzechy włoskie.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej