
Składniki
1 sztuka
40 gramów
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
3 sztuki
15 sztuk
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Może to być każdy olej np. z pestek winogron i sok z pomarańczy, czy cytryny.
Krok 2
Umytą i osuszoną sałatę, oraz jarmuż wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w plastry, ogórkami pokrojonymi w kosteczkę, połówkami pomidorków koktajlowych, jeżynami, winogronami oraz kulkami mozzarelli light. Sałatkę zalej dressingiem Knorr.
Krok 3
Sałatkę dokładnie wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będzie również mięta, awokado i orzechy włoskie.

Dobra rada:
Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Truskawkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej