Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 gramów

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

3 sztuki

15 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Może to być każdy olej np. z pestek winogron i sok z pomarańczy, czy cytryny.

Krok 2

Umytą i osuszoną sałatę, oraz jarmuż wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w plastry, ogórkami pokrojonymi w kosteczkę, połówkami pomidorków koktajlowych, jeżynami, winogronami oraz kulkami mozzarelli light. Sałatkę zalej dressingiem Knorr.

Krok 3

Sałatkę dokładnie wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będzie również mięta, awokado i orzechy włoskie.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej