
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
80 gramów
2 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj, przekrój na połówki i pozbądź się pestek.

Krok 2
Ser pokrój w kostkę, a rukolę umyj. Odłóż kilka listków do dekoracji.

Krok 3
Stwórz sos czosnkowy mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr. Następnie sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki.

Krok 4
Ułóż gotową sałatkę na talerzykach i udekoruj listkami rukoli oraz kiełkami. Sałatkę po wierzchu posyp orzechami.


Dobra rada:
Orzechy włoskie warto przed podaniem uprażyć na patelni lub w piekarniku. Dzięki temu będą one bardziej chrupiące i aromatyczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jogurtowa z winogronami
Sałatka jogurtowa z winogronami to świetna propozycja dla wszystkich miłośników oryginalnych smaków. Możesz ją zaserwować na kolację czy podczas wystawnego przyjęcia – mimo prostych składników, jest naprawdę wytworna. Do jej przygotowania możesz wykorzystać zarówno winogrona ciemne jak i jasne. Świetnie komponować będą się one z serem z niebieską pleśnią. Ostrego, zdecydowanego, pieprzno-chrzanowego smaku nada sałatce rukola. Chrupkość zyska natomiast dzięki delikatnym, słodkim orzechom włoskim. Możesz je podać bez obróbki lub uprażyć na patelni z dodatkiem odrobiny miodu. Do sałatki warto dodać także odrobinę ulubionych kiełków – dobrze sprawdzą się tu zarówno kiełki rzodkiewki, lucerny, jak i fasoli mung. Składniki potrawy najlepiej będą się komponować z delikatnym czosnkowo- ziołowym sosem sałatkowym. Sałatkę możesz zaserwować z grzankami albo z bagietką.