
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
80 gramów
2 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj, przekrój na połówki i pozbądź się pestek.

Krok 2
Ser pokrój w kostkę, a rukolę umyj. Odłóż kilka listków do dekoracji.

Krok 3
Stwórz sos czosnkowy mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr. Następnie sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki.

Krok 4
Ułóż gotową sałatkę na talerzykach i udekoruj listkami rukoli oraz kiełkami. Sałatkę po wierzchu posyp orzechami.


Dobra rada:
Orzechy włoskie warto przed podaniem uprażyć na patelni lub w piekarniku. Dzięki temu będą one bardziej chrupiące i aromatyczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jogurtowa z winogronami
Sałatka jogurtowa z winogronami to świetna propozycja dla wszystkich miłośników oryginalnych smaków. Możesz ją zaserwować na kolację czy podczas wystawnego przyjęcia – mimo prostych składników, jest naprawdę wytworna. Do jej przygotowania możesz wykorzystać zarówno winogrona ciemne jak i jasne. Świetnie komponować będą się one z serem z niebieską pleśnią. Ostrego, zdecydowanego, pieprzno-chrzanowego smaku nada sałatce rukola. Chrupkość zyska natomiast dzięki delikatnym, słodkim orzechom włoskim. Możesz je podać bez obróbki lub uprażyć na patelni z dodatkiem odrobiny miodu. Do sałatki warto dodać także odrobinę ulubionych kiełków – dobrze sprawdzą się tu zarówno kiełki rzodkiewki, lucerny, jak i fasoli mung. Składniki potrawy najlepiej będą się komponować z delikatnym czosnkowo- ziołowym sosem sałatkowym. Sałatkę możesz zaserwować z grzankami albo z bagietką.