Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

1105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

386 osób wydrukowało

Pobierz pdf

752 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.

Krok 2

Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostką rosołową Knorr.

Krok 4

Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

3

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Ayuk

    Katarzyna Ayuk , 10.03.2020

    Szybka i pyszna potrawa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dima Dip

    Dima Dip , 20.10.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Pawlicki

    Marcin Pawlicki , 07.12.2015

    bardzo dobre danie łatwe i szybkie . mi smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z żurawiną
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej