Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie | Przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
1238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

484 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

984 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

0.5 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.

Krok 2

Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę bulionu warzywnego Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostkę Knorr.

Krok 4

Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

6

Opinie o przepisie

  • A

    A , 07.04.2023

    Ile makaronu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • Katarzyna  Ayuk

    Katarzyna Ayuk , 10.03.2020

    Szybka i pyszna potrawa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dima Dip

    Dima Dip , 20.10.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Pawlicki

    Marcin Pawlicki , 07.12.2015

    bardzo dobre danie łatwe i szybkie . mi smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowymKurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.