Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
łatwe
984 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
0.5 sztuki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę bulionu warzywnego Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostkę Knorr.
Krok 4
Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.