Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
łatwe
963 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
0.5 sztuki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę bulionu warzywnego Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostkę Knorr.
Krok 4
Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.