
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotować w kostce rosołowej,pokroić w drobne kosteczki
Krok 2
seler naciowy pokroić w cienkie talarki
Krok 3
z winogrona wydrążyć pestki,pokroić na pół lub na ćwiartke
Krok 4
orzechy włoskie drobno pokroić
Krok 5
przygotować sos(majonez,jogurt,sok z cytryny,sól i pieprz), wszystkie składniki z pkt.1-4 zmieszać dodać sos,wymieszać

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej