Sałatka z kurczakiem i winogronami – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z winogron

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

5 sztuk

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotować w kostce rosołowej,pokroić w drobne kosteczki

Krok 2

seler naciowy pokroić w cienkie talarki

Krok 3

z winogrona wydrążyć pestki,pokroić na pół lub na ćwiartke

Krok 4

orzechy włoskie drobno pokroić

Krok 5

przygotować sos(majonez,jogurt,sok z cytryny,sól i pieprz), wszystkie składniki z pkt.1-4 zmieszać dodać sos,wymieszać

Karolina Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej