Sałatka z kurczakiem i winogronami – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z winogron

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

5 sztuk

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotować w kostce rosołowej,pokroić w drobne kosteczki

Krok 2

seler naciowy pokroić w cienkie talarki

Krok 3

z winogrona wydrążyć pestki,pokroić na pół lub na ćwiartke

Krok 4

orzechy włoskie drobno pokroić

Krok 5

przygotować sos(majonez,jogurt,sok z cytryny,sól i pieprz), wszystkie składniki z pkt.1-4 zmieszać dodać sos,wymieszać

Karolina Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej