Sałatka z kurczakiem i winogronami – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z winogron

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

5 sztuk

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotować w kostce rosołowej,pokroić w drobne kosteczki

Krok 2

seler naciowy pokroić w cienkie talarki

Krok 3

z winogrona wydrążyć pestki,pokroić na pół lub na ćwiartke

Krok 4

orzechy włoskie drobno pokroić

Krok 5

przygotować sos(majonez,jogurt,sok z cytryny,sól i pieprz), wszystkie składniki z pkt.1-4 zmieszać dodać sos,wymieszać

Karolina Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z winogron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej