
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotować w kostce rosołowej,pokroić w drobne kosteczki
Krok 2
seler naciowy pokroić w cienkie talarki
Krok 3
z winogrona wydrążyć pestki,pokroić na pół lub na ćwiartke
Krok 4
orzechy włoskie drobno pokroić
Krok 5
przygotować sos(majonez,jogurt,sok z cytryny,sól i pieprz), wszystkie składniki z pkt.1-4 zmieszać dodać sos,wymieszać

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej