Ryba panierowana z sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba panierowana z sosem curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

30 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.

Krok 3

Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.

Krok 4

Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.

Krok 5

Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.

Krok 6

Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej