
Składniki
500 gramów
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
30 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 3
Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.
Krok 4
Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.
Krok 5
Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.
Krok 6
Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































