Ryba panierowana z sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba panierowana z sosem curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

30 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.

Krok 3

Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.

Krok 4

Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.

Krok 5

Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.

Krok 6

Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba panierowana z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej