
Składniki
500 gramów
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
30 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 3
Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.
Krok 4
Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.
Krok 5
Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.
Krok 6
Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej