
Składniki
500 gramów
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
30 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i wysusz. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Podgrzewaj cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Filety ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 3
Posyp posiekaną natką oraz posiekanymi orzechami. Podawaj np. z ryżem.
Krok 4
Następnie obtocz w mące, jajku, bułce tartej i usmaż na złoto z obu stron.
Krok 5
Do mleka dodaj mąkę, curry, sok z cytryny, cukier i sól.
Krok 6
Dobrze wymieszaj, po czym wlej na rozgrzane masło.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej