
Składniki
500 gramów
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Podsmażyć na patelni. Brokuł pokroić w różyczki, włożyć do garnka z wodą z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gotować 3 min. od zagotowania wody. Odcedzić.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, dodać do kurczaka i dusić na małym ogniu aż będzie miękka.
Krok 3
Cukinię obrać, pokroić w plasterki, dodać na patelnię. Dusić około 10 minut.
Krok 4
Na patelnię dodać serek topiony oraz śmietanę. Dusić do całkowitego połączenia składników.
Krok 5
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko z patelni przenieść do większego garnka, dodać brokuł oraz makaron. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe do podania.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej