
Składniki
500 gramów
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Podsmażyć na patelni. Brokuł pokroić w różyczki, włożyć do garnka z wodą z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gotować 3 min. od zagotowania wody. Odcedzić.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, dodać do kurczaka i dusić na małym ogniu aż będzie miękka.
Krok 3
Cukinię obrać, pokroić w plasterki, dodać na patelnię. Dusić około 10 minut.
Krok 4
Na patelnię dodać serek topiony oraz śmietanę. Dusić do całkowitego połączenia składników.
Krok 5
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko z patelni przenieść do większego garnka, dodać brokuł oraz makaron. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe do podania.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej