Makaron z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z warzywami i kurczakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

6

heart
123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Podsmażyć na patelni. Brokuł pokroić w różyczki, włożyć do garnka z wodą z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gotować 3 min. od zagotowania wody. Odcedzić.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, dodać do kurczaka i dusić na małym ogniu aż będzie miękka.

Krok 3

Cukinię obrać, pokroić w plasterki, dodać na patelnię. Dusić około 10 minut.

Krok 4

Na patelnię dodać serek topiony oraz śmietanę. Dusić do całkowitego połączenia składników.

Krok 5

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko z patelni przenieść do większego garnka, dodać brokuł oraz makaron. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe do podania.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 22.10.2023

    Ile gramów cukinii?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej