Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

50 gramów

2 sztuki

1 gram

1 garść

3 łyżki

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, dodaj margarynę i całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 3

Groszek mrożony gotuj przez 5 minut i odcedź.

Krok 4

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wyjmij miąższ tworząc łódeczki i wrzuć na wrzątek na około 2 minuty. Odcedź i osusz ręcznikiem papierowym.

Krok 5

Makaron połącz z sosem, groszkiem i posiekanymi orzechami. Tak przygotowanym farszem napełnij cukinie, obsyp serem tartym na tarce o drobnych oczkach i dopraw pieprzem. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C (grzanie góra dół). Gotowe danie udekoruj rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej