Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

50 gramów

2 sztuki

1 gram

1 garść

3 łyżki

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, dodaj margarynę i całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 3

Groszek mrożony gotuj przez 5 minut i odcedź.

Krok 4

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wyjmij miąższ tworząc łódeczki i wrzuć na wrzątek na około 2 minuty. Odcedź i osusz ręcznikiem papierowym.

Krok 5

Makaron połącz z sosem, groszkiem i posiekanymi orzechami. Tak przygotowanym farszem napełnij cukinie, obsyp serem tartym na tarce o drobnych oczkach i dopraw pieprzem. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C (grzanie góra dół). Gotowe danie udekoruj rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie zapiekane z Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej