Makaron w sosie bulionowym z kurczakiem i suszonymi pomidorami
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
500 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
250 mililitrów
10 sztuk
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Krok 2
Kostkę bulionową rozpuszczamy we wrzątku.
Krok 3
Na oleju podsmażamy pokrojonego w drobne kawałki kurczaka. Dodajemy pokrojone na drobno pomidory, oregano, sól i pieprz. Zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Gdy lekko odparuje, dodajemy śmietanę.
Krok 4
Gotujemy na wolnym ogniu do zredukowania sosu. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy udekorowane świeżymi ziołami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej