Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese Bacon

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

80 gramów

300 gramów

2 opakowania

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu

Krok 2

Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.

Krok 3

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej