
Składniki
400 mililitrów
80 gramów
300 gramów
2 opakowania
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.
Krok 3
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.
Krok 4
Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej