Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese Bacon

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

80 gramów

300 gramów

2 opakowania

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu

Krok 2

Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.

Krok 3

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej