
Składniki
400 mililitrów
80 gramów
300 gramów
2 opakowania
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.
Krok 3
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.
Krok 4
Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































