Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese Bacon

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

80 gramów

300 gramów

2 opakowania

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu

Krok 2

Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.

Krok 3

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej