Piętrowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piętrowe burgery

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

3 plastry

4 plastry

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez i musztardę wymieszaj z drobno posiekanym korniszonem i odrobiną posiekanej cebuli, dodaj czosnek granulowany, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fix knorr soczyste burgery zgodnie z przepisem na opakowaniu, uformuj 4 kotlety i usmaż na patelni. Na tej samej patelni połóż połówki bułek i chwilę podgrzewaj do zrumienienia.

Krok 3

Na spodzie bułki układaj kolejno - sos, sałata, plaster sera, kotlet, poszatkowana cebula, bułka, sos, sałata, plasterki korniszona, kotlet, poszatkowana cebula, wierzchnia strona bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej