Piętrowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piętrowe burgery

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

3 plastry

4 plastry

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez i musztardę wymieszaj z drobno posiekanym korniszonem i odrobiną posiekanej cebuli, dodaj czosnek granulowany, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fix knorr soczyste burgery zgodnie z przepisem na opakowaniu, uformuj 4 kotlety i usmaż na patelni. Na tej samej patelni połóż połówki bułek i chwilę podgrzewaj do zrumienienia.

Krok 3

Na spodzie bułki układaj kolejno - sos, sałata, plaster sera, kotlet, poszatkowana cebula, bułka, sos, sałata, plasterki korniszona, kotlet, poszatkowana cebula, wierzchnia strona bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory faszerowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej