Piętrowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piętrowe burgery

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

3 plastry

4 plastry

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez i musztardę wymieszaj z drobno posiekanym korniszonem i odrobiną posiekanej cebuli, dodaj czosnek granulowany, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fix knorr soczyste burgery zgodnie z przepisem na opakowaniu, uformuj 4 kotlety i usmaż na patelni. Na tej samej patelni połóż połówki bułek i chwilę podgrzewaj do zrumienienia.

Krok 3

Na spodzie bułki układaj kolejno - sos, sałata, plaster sera, kotlet, poszatkowana cebula, bułka, sos, sałata, plasterki korniszona, kotlet, poszatkowana cebula, wierzchnia strona bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piętrowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej