Mini burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

287 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

600 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułeczki sezamowe przekrój na pół i posmaruj miękkim masłem. Odłóż na bok.

Mini burgery - Krok 1

Krok 2

Sałatę lodową porwij na mniejsze listki, pomidora i ogórki pokrój w plasterki.

Mini burgery - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj mięso mielone z ketchupem, musztardą, jajkiem i przyprawami Knorr.

Mini burgery - Krok 3

Krok 4

Dodaj 50 ml wody oraz Fix Knorr. Ponownie całość dokładnie wymieszaj i formuj w dłoniach małe burgery po ok 80 g każdy.

Mini burgery - Krok 4

Krok 5

Smaż mięso na patelni grillowej z obu stron po ok 3-4 minuty.

Mini burgery - Krok 5

Krok 6

Usmażone mięso połóż na dolnej połówce bułeczki sezamowej. Na wierzchu ułóż plaster sałaty, pomidora i ogórki. Przykryj górną połówką bułeczki. Możesz dla pewności wbić wykałaczkę aby burgery lepiej się trzymały.

Mini burgery - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do burgerów możesz jeszcze dodać po plasterku cebuli i wyrazistego sera np. cheddara. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini burgeryMini burgery

Hamburger to jeden z najbardziej lubianych fast foodów na świecie. Przyrządzony z dobrej jakości składników będzie smacznym pomysłem na obiad. Mini burgery łatwo przygotujesz w domu i możesz je zjeść bez wyrzutów sumienia!

Dla kogo?

Dla fanów fast foodów. Domowe burgery pobiją smakiem te, które kupisz na mieście i co najważniejsze, masz pewność, że wiesz, co jest w środku apetycznej bułki.

Na jaką okazję?

Mini burgery możesz podać na obiad lub przekąskę. Posmakują wszystkim, więc zawsze będą na miejscu. Palce lizać!

Czy wiesz, że?

Hamburger jest bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych. Często przyrządza się go w domu oraz serwuje podczas przyjęć na świeżym powietrzu.

Dla urozmaicenia

Do burgerów możesz dodać plasterki cebuli i sera o wyrazistym smaku.