Grillowane burgery z łososia i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane burgery z łososia i krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, obierz z pancerza, oczyść i osusz. Następnie wraz z łososiem zmiel w maszynce do mielenia mięsa na dużych oczkach.

Grillowane burgery z łososia i krewetek  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, czerwoną cebulę, zieloną papryczkę oraz zioła posiekaj. Dodaj wszystko do łososia i krewetek.

Grillowane burgery z łososia i krewetek  - Krok 2

Krok 3

Mieszankę dopraw otartą skórką z cytryn, sosem sojowym, sosem Hellmann’s oraz przyprawą Knorr. Dodaj jajko i całość wymieszaj.

Grillowane burgery z łososia i krewetek  - Krok 3

Krok 4

Lekko zwilżonymi dłońmi uformuj burgery i smaż na grillu po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj na liściach świeżej sałaty skropione oliwą lub tradycyjnie w bułce z ulubionymi dodatkami.

Grillowane burgery z łososia i krewetek  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Paszko

    Justyna Paszko , 04.09.2020

    pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane burgery z łososia i krewetek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane burgery z łososia i krewetek Grillowane burgery z łososia i krewetek

Przysmak, który choć zawędrował do nas zza oceanu, dobrze czuje się na polskim gruncie i zyskuje coraz więcej zwolenników. I choć klasyczne opcje są zawsze bezpieczne, to czasem warto postawić na odrobinę szaleństwa. Co powiesz na połączenie kuchni amerykańskiej ze śródziemnomorską? Odpowiedzią na to pytanie są grillowane burgery z łososia i krewetek! Spróbuj sam!

Dla kogo?

Dla wszystkich wielbicieli burgerów. Zmieniaj składniki, baw się smakami i twórz nowe kompozycje. Przygotowany przepis Ci w tym pomoże!

Na jaką okazję?

Grillowane burgery z łososia i krewetek sprawdzą się w roli obiadu - zarówno w domu, jak i na świeżym powietrzu. Wybór należy do Ciebie!

Czy wiesz, że?

Hamburgera wymyślono prawdopodobnie w 1904 roku. Amerykański garncarz zaproponował swoimi gościom mielonego kotleta podanego na grzance z sałatą, majonezem i musztarda. Obecnie hamburger to najpopularniejsza kanapka na świecie, której nikomu nie trzeba przedstawiać.

Dla urozmaicenia:

Grillowanego burgera możesz również podać z ketchupem lub majonezem.