Wegetariańskie tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegetariańskie tortille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

1150 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1697 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż czosnek oraz pokrojone warzywa. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Wegetariańskie tortille - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.

Wegetariańskie tortille - Krok 2

Krok 3

Placki tortilli posmaruj sosem Hellmann’s Samba a następnie nałóż porcję warzyw wymieszanych z pokruszonym serem, kiełkami oraz uprażonymi orzeszkami.

Wegetariańskie tortille - Krok 3

Krok 4

Tortille zwiń ściśle, zawijając brzegi placków do środka tak, aby farsz nie wydostał się.

Wegetariańskie tortille - Krok 4

Krok 5

Zwinięte tortille upiecz na rozgrzanym grillu. Gotowe przekrój pod skosem i ułóż na półmisku. Podawaj z sosem Hellmann’s Czosnkowym.

Wegetariańskie tortille - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast orzeszków piniowych możesz użyć np. pestek słonecznika.

4

Opinie o przepisie

  • Monika Kowalik

    Monika Kowalik , 30.07.2016

    Wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Besler

    Ania Besler , 29.07.2016

    Ola

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Cześnik

    Katarzyna Cześnik , 09.05.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kruczkowska

    Monika Kruczkowska , 11.07.2015

    zamiast kanapek na drogę.polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie tortilleWegetariańskie tortille

Tortilla to pochodzący z kuchni meksykańskiej placek, który robi się z mąki pszennej lub kukurydzianej. Jest elastyczna, dlatego łatwo zwinąć ją w rulon albo złożyć w trójkąt i przyrządzić na jej bazie przekąski. Jej dodatkową zaletą jest możliwość podawania zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wykorzystywana jest jako pieczywo lub baza, do której dodaje się różnego rodzaju farsze. Wypróbuj, jak dobrze smakuje wegetariańska, przygotowana z warzywami i sosem. Do nadzienia użyj papryki czerwonej i zielonej – każda z nich różni się nieco smakiem, a jednocześnie dobrze ze sobą współgrają. Podsmaż je z czosnkiem, który zapewni odpowiedni aromat oraz dosyp przyprawę, a następnie na patelni upraż orzeszki piniowe (z powodzeniem możesz zastąpić je pestkami słonecznika). Tortille wypełnij warzywami i orzeszkami, po czym posyp pokruszonym serem feta, którego słony smak wspaniale skomponuje się z całością. Wegetariańskie tortille opiecz na grillu i podawaj z sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzą się nie tylko podczas ogrodowych przyjęć, ale także jako drugie śniadanie. Spróbuj!