
Składniki
500 gramów
4 łyżki
6 sztuk
4 łyżki
4 łyżki
6 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pomieszaj razem z przyprawą do grilla, wyrób ręką, uformuj okrągłe hamburgery o masie około 120 g. Hamburgery powinny mieć średnicę co najmniej 10 cm i być grube na około 2 cm.

Krok 2
Kotlety wrzuć bezpośrednio na dobrze rozgrzany ruszt grillowy. Grilluj około 15 minut w zależności od stopnia wysmażenia. Po 15 minutach hamburger powinien być już dobrze wysmażony.

Krok 3
W międzyczasie przygotuj bułki, przekrój je na pół i opiecz na grillu. Posmaruj z obu stron sosem, który powstanie z pomieszania ketchupu i majonezu.

Krok 4
Na dolną część bułki połóż zgrillowanego burgera, następnie ułóż liść sałaty lodowej, gruby plaster pomidora oraz plaster cebuli.

Krok 5
Kanapkę przykryj górną częścią bułki posmarowaną sosem. Aby kanapka się nie rozleciała, przekłuj ją wykałaczką z nabitymi korniszonami i oliwką.


Dobra rada:
Hamburgery przyrządzaj zawsze tego dnia, którego zamierzasz je grillować.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczny Burger
Mięso pomieszaj razem z przyprawą do grilla, wyrób ręką, uformuj okrągłe hamburgery o masie około 120 g. Hamburgery powinny mieć średnicę co najmniej 10 cm i być grube na około 2 cm.



































