Stek wołowy z grilla - przepisy na steki z wołowiny | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Stek z wołowiny z grilla

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (31)

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokła...
Klasyczny burger wołowy
ratingratingratingratingrating

68

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
  Klasyczny burger, czyli kawałek soczystego wołowego mięsa, chrupiąca bułka pszenna z sezamem...
Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Amerykańską kuchnię uwielbiają niemal wszyscy. Soczyste steki, aromatyczne żeberka oraz wszechobe...
Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szaszłyki z tego przepisu to propozycja na danie, w którym połączysz dwa rodzaje soczystego mięsa...
Klasyczny Burger
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Mięso pomieszaj razem z przyprawą do grilla, wyrób ręką, uformuj okrągłe hamburgery o masie około...
Mięso na burgery
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Żadna potrawa nie kojarzy się z kuchnią amerykańską bardziej niż wołowy burger – jest także jedny...
Wołowe steki z grilla
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Steki to bardzo popularne i modne danie, najczęściej przygotowywane z wołowiny. Aby steki były sm...
Stek z grilla
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stek jest jednym z klasycznych sposobów na przyrządzenie wołowiny, który pozwala wydobyć całą głę...
Grillowany Butterfly z polędwicy z rukolą, pieczonymi ziemniakami i czosnkowy...
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nazwa "butterfly" określa sposób symetrycznego rozkrojenia kawałka mięsa tak, aby powstały dwa ci...
Antrykot wołowy po amerykańsku
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowanie takiego dania, nawet w polskich warunkach, jest bardzo proste. Wystarczy wybrać odp...
Grillowane steki z rostbefu z Tequilą
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Tequila to nie tylko dodatek do wielu popularnych drinków, bowiem ten meksykański alkohol produko...
Ziołowe steki wołowe z cytrynową nutą
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szukasz smacznego sposobu na przygotowanie mięsa wołowego? W takim przypadku koniecznie skorzysta...
Rozbef z grilla z frytkami z batatów i dipem z habanero
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
140 min.
Rozbef z frytkami to danie doskonałe nie tylko na spotkanie przy grillu, jest także odpowiednią p...
Stek z grilla
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Moda na jedzenie steków przywędrowała do Polski ze Stanów Zjednoczonych. Coraz więcej jest restau...
Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną to połączenie świeżych, chrupiących warzyw ze szlachetnym...
Sałatka ze stekiem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Połącz stek i sałatkę w jedno wyborne danie. Do jego przyrządzenia wykorzystaj dobrej jakości woł...
Kanapka z grillowaną wołowiną
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Kanapka z grillowaną wołowiną serwowana na ciepło to znakomita propozycja na wytrawną przekąskę...
Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spoż...
Steki wołowe faszerowane prawdziwkami i śliwką
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Prawdziwki, śliwki suszone i igiełki świeżego rozmarynu – to wyjątkowo wykwintne trio, które doda...
Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przygotowujesz przyjęcie lub uroczystą kolację? Na takie okazje dobrze sprawdzą się steki wołowe...
Polędwica wołowa w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej)
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wołowa polędwica jest znakomitym soczystym mięsem, a będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli połączysz...
Wołowina z trawą cytrynową
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Bardzo często jeden niepozorny dodatek może całkowicie zmienić charakter dobrze ci znanej potrawy...
Diabelskie steki z grilla
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sekretem tego dania jest wyrazisty smak mięsa, który współgra z pikantnymi dodatkami, a jego dope...
Grillowany stek z wołowiny z chrupiąca ciabattą
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przepis na grillowany stek z wołowiny z chrupiącą ciabattą spełni oczekiwania każdego fana mięsny...
Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą. Połącz je z rozgniecioną widelcem papają...
Pieczone sataye wołowe z orzechowym sosem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Egzotyczne dania coraz częściej goszczą na polskich stołach. Sataye swoje korzenie mają w tradycj...
Domowe cheesburgery
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Aromatyczne burgery
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stek z wołowiny z grillaStek z wołowiny z grilla

Współcześnie stek jest niezwykle popularną potrawą mięsną. Oprócz tego, że pojawia się w menu wielu restauracji, jest również często przyrządzany podczas spotkań grillowych. Stek to nic innego, jak przekrojony w poprzek kawałek mięsa lub ryby. Wyróżnić zatem można steki z tuńczyka, jagnięciny czy nawet dzika. Jednak to steki z wołowiny, czyli befsztyki, należą do tych najchętniej przygotowywanych. Jakie są powody ich popularności? Przede wszystkim to, że wołowina wysokiej jakości jest mięsem niezwykle smacznym. Befsztyki przyrządza się najczęściej z polędwicy, antrykotu, rostbefu, udźca, a nawet z karkówki. Dobrą metodą na ich przyrządzenie jest grillowanie na wolnym powietrzu. Stanowi to jednak rozwiązanie jedynie sezonowe, dobrze jest zatem zaopatrzyć się w patelnię grillową lub też wykorzystać piekarnik z odpowiednią funkcją. W tej kategorii masz do wyboru przepisy na klasyczne befsztyki, jak również szaszłyki, roladki oraz hamburgery. Te ostatnie przygotujesz np. z wołowego mięsa mielonego. Gotowe kotlety możesz włożyć między połówki bułki pszennej, dodać do nich wybrany miks warzyw oraz komponujący się z resztą składników sos. Z kolei klasyczne befsztyki przed obróbką termiczną dobrze jest zamarynować za pomocą odpowiednich przypraw i innych dodatków, na przykład jogurtu naturalnego czy suszonych pomidorów. Oczywiście, nie bez znaczenia jest też czas marynowania – im będzie trwało dłużej, tym smak będzie wyrazistszy. Dobrze przyrządzone steki grilluj następnie na rozgrzanym ruszcie. Mięsa staraj się nie nakłuwać i przewracać więcej niż dwa razy. Stopień wysmażenia steku sprawdź za pomocą termometru. Steki podawaj od razu po zdjęciu z grilla, najlepiej z dodatkiem świeżej sałaty, grillowanej kukurydzy, z pieczywem albo grillowanymi ziemniakami. Jego smak podkreślą też różnego rodzaju dipy. A na koniec delektuj się tym przepysznym daniem. Koniecznie sprawdź nasze przepisy i wypróbuj te, które wydają Ci się najciekawsze. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią po przygotowaniu dania. Życzymy smacznego.