
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawą Knorr, oregano i rozmarynem.
Krok 2
Następnie mięso grilluj przez 5 minut z jednej strony. Odwróć i grilluj kolejne 3 minuty. Przełóż steki na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut. Po upieczeniu odstaw na 10 minut.
Krok 3
Połącz oliwę z oliwek z cukrem i musztardą.
Krok 4
Sałatę umyj, osusz, rozłóż na 4 talerze i polej przygotowanym sosem.
Krok 5
Kromki chleba opiecz na patelni grillowej z odrobiną oliwy z oliwek na złoto z obu stron – powstaną grzanki. Podawaj steki na sałacie z kromkami opieczonego pieczywa – crostini.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze stekiem
Połącz stek i sałatkę w jedno wyborne danie. Do jego przyrządzenia wykorzystaj dobrej jakości wołowinę – najlepiej z polędwicy lub rostbefu. Aby nadać stekom intensywny smak, najpierw skrop je oliwą z oliwek, a następnie oprósz przyprawą uniwersalną i suszonym oregano oraz rozmarynem. Tak przygotowane mięso grilluj z obu stron, dostosowując czas smażenia do swoich preferencji. Kolejnym krokiem jest upieczenie steków w piekarniku. Sałata będzie świetnie smakować dzięki słodko-pikantnemu dressingowi z musztardy, oliwy oraz odrobiny cukru. Gotowy miks liści, np. z roszponką i szpinakiem, rozłóż na talerzach i polej sosem. Na patelni grillowej opiecz kromki wiejskiego chleba na zakwasie tak, aby powstały chrupiące grzanki. Umieść je na sałacie razem z upieczonymi stekami i od razu podawaj. Danie warto także ozdobić świeżymi ziołami – będzie się dobrze prezentować na stole. Przygotuj oryginalną potrawę z naszym przepisem na sałatkę ze stekiem i podziel się z swoją opinią. Życzymy smacznego.