PRZEPISY.PL
Wołowina po burgundzku - VIDEO  - autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
186
osób dodało do Mniamlisty
186
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbek czosnku2 szt
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • świeży tymianek1 łyżka
  • liść laurowy3 szt
  • starty parmezan50 gr
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • woda800 ml
Wołowina po burgundzku - VIDEO  – krok 1

Krok 1

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
Wołowina po burgundzku - VIDEO  – krok 2

Krok 2

W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
Wołowina po burgundzku - VIDEO  – krok 3

Krok 3

Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
Wołowina po burgundzku - VIDEO  – krok 4

Krok 4

Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
Wołowina po burgundzku - VIDEO  – krok 5

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy włoski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

302
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
118
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
64
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe