Wołowina po burgundzku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

800 mililitrów

3 łyżki

3 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 łyżka

15 sztuk

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej