Zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwoną fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 litra

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i smaż wraz z cebulą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę na odrobinie oleju około 7 minut.

Krok 2

Dodaj posiekane papryczki chili i jeszcze chwilę podsmaż. Dodaj liść laurowy i przypraw do smaku wymienionymi przyprawami.

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, by mięso było miękkie.

Krok 4

Około 10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory z zalewą oraz fasolkę i kukurydzę i znowu dopraw. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej