Zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z czerwoną fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 litra

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i smaż wraz z cebulą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę na odrobinie oleju około 7 minut.

Krok 2

Dodaj posiekane papryczki chili i jeszcze chwilę podsmaż. Dodaj liść laurowy i przypraw do smaku wymienionymi przyprawami.

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, by mięso było miękkie.

Krok 4

Około 10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory z zalewą oraz fasolkę i kukurydzę i znowu dopraw. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej