Zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwoną fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 litra

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i smaż wraz z cebulą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę na odrobinie oleju około 7 minut.

Krok 2

Dodaj posiekane papryczki chili i jeszcze chwilę podsmaż. Dodaj liść laurowy i przypraw do smaku wymienionymi przyprawami.

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, by mięso było miękkie.

Krok 4

Około 10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory z zalewą oraz fasolkę i kukurydzę i znowu dopraw. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej