Zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwoną fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 litra

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i smaż wraz z cebulą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę na odrobinie oleju około 7 minut.

Krok 2

Dodaj posiekane papryczki chili i jeszcze chwilę podsmaż. Dodaj liść laurowy i przypraw do smaku wymienionymi przyprawami.

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, by mięso było miękkie.

Krok 4

Około 10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory z zalewą oraz fasolkę i kukurydzę i znowu dopraw. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej