Zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwoną fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 litra

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i smaż wraz z cebulą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę na odrobinie oleju około 7 minut.

Krok 2

Dodaj posiekane papryczki chili i jeszcze chwilę podsmaż. Dodaj liść laurowy i przypraw do smaku wymienionymi przyprawami.

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, by mięso było miękkie.

Krok 4

Około 10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory z zalewą oraz fasolkę i kukurydzę i znowu dopraw. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej