Tajska zupa curry z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

300 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

115 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

7 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej