Tajska zupa curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa curry z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

10

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

346 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 kilograma

3 sztuki

7 sztuk

400 mililitrów

115 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej