Tajska zupa curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa curry z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

10

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

347 osób wydrukowało

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 kilograma

3 sztuki

7 sztuk

400 mililitrów

115 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej