Tajska zupa curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa curry z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

9

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

115 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

7 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z buraków
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej