Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

47

1458 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

711 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 mililitrów

100 gramów

200 gramów

150 gramów

50 mililitrów

20 gramów

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki.

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - Krok 1

Krok 2

Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki.

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - Krok 2

Krok 3

Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - Krok 3

Krok 4

Zupę zapraw śmietaną.

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - Krok 4
49

Opinie o przepisie

  • Monika Gölz

    Monika Gölz

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Gnd

    Wioletta Gnd

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magena Cy-Monek

    Magena Cy-Monek

    Super zupka ale ja zamiast pietruszki dałam koperek (bo akurat byl w domu) i podsmażyłam pieczarki i to wszystko razem dodalam do zupy. PYSZOTA!!!!:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Koenig

    Wioletta Koenig

    Jest super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Wodzyńska

    Jola Wodzyńska

    dobrze, że ona nie ma fb, bo gdyby zobaczyła, ze ta pieczarkowa robi się sama, to leże

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Wodzyńska

    Jola Wodzyńska

    wszystko sęe przecież robi samo :) wg mojej teściowej, pralka sama pierze garnki same gotują, nie wiem jak ona przeżyła 70 lat !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Dekinder

    Ewa Dekinder

    Niedawno gosciła na moim stole -lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Large

    Renata Large

    Moja pieczarkowa kremowa jest jeszcze bardziej prosta.0,5kg. pieczarek 2 litry wody 2 ziemniaki 1 kostka rosołowa,garść mrożonych warzyw,cebula czosnek,pieprz do smaku miksować i dodać słodką śmietanę.Wszystko razem trwa nie całe 40 minut.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Jerzy Maron

    Zenon Jerzy Maron

    Moja żona robi wspaniałą zupę orzechową z tiftelami. Pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Zdanowska

    Beata Zdanowska

    M oja ulubiona:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Cebula

    Janina Cebula

    wszystko oki tylko gdzie pieczarki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Świętek

    Jacek Świętek

    Ochydna pieczarkowa bez pieczarek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Łodczyk

    Bogusława Łodczyk

    Ja też lubię zupy grzybowe bez mięsa .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Byba

    Krystyna Byba

    Pieczarkowa z mięsem to profanacja ! wystarczy 30 dkg pieczarek , włoszczyzna , trochę śmietany pół łyżki mąki , sól, ociupinka jarzynki ( albo nie ) i zupa gotowa ! smaczna lekka , a jeśli ktoś chce bardziej kaloryczną to polecam makaron kolanka bądź świderki albo grzanki z podsmażonej bułeczki ..mniam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Drzewiecki

    Michał Drzewiecki

    Zupa z proszku to wg mnie to żaden posiłek. Zupa pieczarkowa własnej roboty odpowiednio doprawiona z dodatkiem gotowanego jajka (taki mini żurek)to zastępuje mi schabowy. Poprostu uwielbiam wszystkie dania z pieczarkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Mazurkiewicz

    Marian Mazurkiewicz

    Chętnie bym spróbował takiej zupki Mariolko. Pozdrawiam .Chcesz jeść zdrowo, jedz grzybową .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko

    Podstawa to dobre skladniki no i w pieczarkowej musza byc pieczarki..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Szymutko

    Robert Szymutko

    a gdzie te pieczarki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Doliński

    Arkadiusz Doliński

    Warzywa świeże czy mrożone, ładnie równe kosteczki marcheweczki jak z maszyny albo sprawnej rączki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julita Mrozińska

    Julita Mrozińska

    Uwielbiam jak piszą że się sama robi.... Ciekawe...ja takiego zjawiska jeszcze nie odnotowałam...a szkoda...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Druchniak

    Piotr Druchniak

    Rarytas

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Pękalski

    Ryszard Pękalski

    Smacznego ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lisiewska

    Urszula Lisiewska

    Za mdła :-SS

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak

    Z prawdziwych pieczarek a nie z torebki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Romanowicz

    Paweł Romanowicz

    Jeśli komuś się nie chce to nigdy nie zrobi✌

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Jerzy Liber

    Zbigniew Jerzy Liber

    A barszcz czerwony bez buraków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Jerzy Liber

    Zbigniew Jerzy Liber

    Czy aby sobie nie wlewasz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Osoba

    Jarek Osoba

    a pierdolicie -narobiłam się przy gotownaiu ;P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Copiak

    Barbara Copiak

    No właśnie z naturalnych składników ugotować zupę a proszek wyrzucić, omijać szrokim kołem, dla zdrowia i smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Frąckowiak

    Kasia Frąckowiak

    Z prawdziwych pieczarek - tak, z torebki i z tymi obrzydliwymi klopsami - nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkamiZupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Wypróbuj nasz sposób na zupę pieczarkową z mięsnymi kulkami, którą możesz podać jako danie obiadowe lub smaczną kolację na ciepło. Podstawę zupy stanowi wywar z mięsa i warzyw. Do jego przygotowania wystarczą popularne jarzyny: marchewka, pietruszka, seler, cebula i por. Dobrze będzie pasował też dodatek kapusty włoskiej. Ważne są odpowiednie przyprawy (nie zapomnij o liściu laurowym i pieprzu) oraz mięso. Mielone, z którego uformowane będą kulki, zyska odpowiedni smak dzięki dodatkowi pietruszki i czosnku. Podsmaż na oleju pokrojone w drobną kostkę warzywa oraz kulki mięsne. Zalej całość wywarem, na którym powstanie zupa, i gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Na samym końcu zabiel zupę śmietaną albo jogurtem naturalnym – pamiętaj o tym, by je wcześniej zahartować. Jeżeli chcesz dodatkowo zagęścić danie, przed wlaniem śmietany do zupy, możesz dodać do niej 2-3 łyżeczki mąki. Przed podaniem udekoruj danie świeżymi listkami pietruszki. Zupę pieczarkową podawaj z chrupiącym pieczywem. Do dzieła!