
Składniki
400 gramów
500 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
50 mililitrów
20 gramów
2 gramy
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki.

Krok 2
Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki.

Krok 3
Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Krok 4
Zupę zapraw śmietaną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami
Podstawę zupy pieczarkowej z pulpetami stanowi wywar z mięsa i warzyw. Do jego przygotowania wystarczą popularne jarzyny: marchewka, pietruszka, seler, cebula i por. Dobrze będzie pasował też dodatek kapusty włoskiej. W zupie pieczarkowej z klopsikami ważne są odpowiednie przyprawy (nie zapomnij o liściu laurowym i pieprzu) oraz mięso. Mielone, z którego uformowane będą kulki, zyska odpowiedni smak dzięki dodatkowi pietruszki i czosnku. Podsmaż na oleju pokrojone w drobną kostkę warzywa oraz kulki mięsne. Całość zalej wywarem, na którym powstanie zupa, i gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Jak widać, to naprawdę dziecinnie prosty przepis na zupę pieczarkową z kulkami mięsnymi, z którego opanowaniem poradzi sobie każdy!
Dla kogo? Po przepis na zupę z kulkami mięsnymi i pieczarkami powinni sięgnąć smakosze, którzy lubią nieco pokombinować przy klasycznych, dobrze znanych recepturach. Podejrzewamy, że pieczarkowej w takim wydaniu jeszcze nie miałeś okazji skosztować!
Na jaką okazję? Wypróbuj nasz sposób na zupę pieczarkową z mięsnymi kulkami, którą możesz podać jako danie obiadowe lub smaczną kolację na ciepło. Dzięki soczystym pulpetom drugie danie może okazać się zbędne!
Czy wiesz, że? Na samym końcu pracy nad zupą pieczarkową z kulkami mięsnymi, potrawę zabiel śmietaną albo jogurtem naturalnym – pamiętaj o tym, by je wcześniej zahartować. Jeżeli chcesz dodatkowo zagęścić danie, przed wlaniem śmietany do zupy, możesz dodać do niej 2-3 łyżeczki mąki.
Dla urozmaicenia: Przed podaniem udekoruj danie świeżymi listkami pietruszki. Zupę pieczarkową z pulpetami podawaj z chrupiącym pieczywem. Jeśli chcesz, by danie zyskało jeszcze bardziej kremową konsystencję, przygotuj zupę pieczarkową z kulkami mięsnymi i serkiem topionym. Do dzieła!