• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Sarmale
Sarmale
Chevapchichi z ajvarem
Chevapchichi z ajvarem
Dolma
Dolma
Pulpeciki mięsne
Pulpeciki mięsne
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Autor: Piotr Murawski
Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
24
Oceń przepis jako pierwszy
1192
47
WYDRUKUJ
527 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
641 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • mięso mielone wołowo-wieprzowe
    400 g
  • wywar z mięsa i warzyw
    500 ml
  • cebula
    100 g
  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
    1 opak.
  • ziemniaki
    200 g
  • marchew
    150 g
  • olej słonecznikowy
    50 ml
  • natka pietruszki
    20 g
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
    2 g
  • ząbek czosnku
    2 szt.
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
    1 łyżka
  • śmietana
    100 ml
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami – krok 1
    Krok 1
    Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki.
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami – krok 2
    Krok 2
    Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki.
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami – krok 3
    Krok 3
    Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  • Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami – krok 4
    Krok 4
    Zupę zapraw śmietaną.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Majeranek z krajów śródziemnomorskich

    Majeranek jest ziołem szczególnie lubianym w Europie. Na Starym Kontynencie docenia się jego uniwersalność – pasuje do mięs, sosów i białych ryb. Jest też niezastąpiony do wielu warzyw, a najpopularniejsza kombinacja to majeranek + bakłażan. Aby wydobyć głębię smaku, rozetrzyj go delikatnie w dłoniach – dzięki temu uwolnią się jego naturalne olejki eteryczne.

Tagi
Kuchnia PolskaWARZYWAZUPYWIEPRZOWINAWOŁOWINAMIĘSA MIESZANEOBIAD Z MIĘSA MIELONEGO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKremowa zupa pieczarkowa Knorr REKLAMAKremowa zupa pieczarkowa Knorr Zobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKremowa zupa pieczarkowa Knorr REKLAMAKremowa zupa pieczarkowa Knorr Zobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (47)
avatar
Magena Cy-MonekOdpowiedz27.05.2016
Super zupka ale ja zamiast pietruszki dałam koperek (bo akurat byl w domu) i podsmażyłam pieczarki i to wszystko razem dodalam do zupy. PYSZOTA!!!!:-)
Wioletta KoenigOdpowiedz18.11.2015
Jest super
Jola WodzyńskaOdpowiedz8.02.2015
dobrze, że ona nie ma fb, bo gdyby zobaczyła, ze ta pieczarkowa robi się sama, to leże
Jola WodzyńskaOdpowiedz8.02.2015
wszystko sęe przecież robi samo :) wg mojej teściowej, pralka sama pierze garnki same gotują, nie wiem jak ona przeżyła 70 lat !!!
Ewa DekinderOdpowiedz8.02.2015
Niedawno gosciła na moim stole -lubię
Renata LargeOdpowiedz8.02.2015
Moja pieczarkowa kremowa jest jeszcze bardziej prosta.0,5kg. pieczarek 2 litry wody 2 ziemniaki 1 kostka rosołowa,garść mrożonych warzyw,cebula czosnek,pieprz do smaku miksować i dodać słodką śmietanę.Wszystko razem trwa nie całe 40 minut.
Zenon Jerzy MaronOdpowiedz8.02.2015
Moja żona robi wspaniałą zupę orzechową z tiftelami. Pycha!!!
Beata ZdanowskaOdpowiedz8.02.2015
M oja ulubiona:)
Janina CebulaOdpowiedz8.02.2015
wszystko oki tylko gdzie pieczarki
Jacek ŚwiętekOdpowiedz8.02.2015
Ochydna pieczarkowa bez pieczarek
Bogusława ŁodczykOdpowiedz8.02.2015
Ja też lubię zupy grzybowe bez mięsa .
Krystyna BybaOdpowiedz8.02.2015
Pieczarkowa z mięsem to profanacja ! wystarczy 30 dkg pieczarek , włoszczyzna , trochę śmietany pół łyżki mąki , sól, ociupinka jarzynki ( albo nie ) i zupa gotowa ! smaczna lekka , a jeśli ktoś chce bardziej kaloryczną to polecam makaron kolanka bądź świderki albo grzanki z podsmażonej bułeczki ..mniam ...
Michał DrzewieckiOdpowiedz7.02.2015
Zupa z proszku to wg mnie to żaden posiłek. Zupa pieczarkowa własnej roboty odpowiednio doprawiona z dodatkiem gotowanego jajka (taki mini żurek)to zastępuje mi schabowy. Poprostu uwielbiam wszystkie dania z pieczarkami
Marian MazurkiewiczOdpowiedz7.02.2015
Chętnie bym spróbował takiej zupki Mariolko. Pozdrawiam .Chcesz jeść zdrowo, jedz grzybową .
Grzegorz PieczkoOdpowiedz7.02.2015
Podstawa to dobre skladniki no i w pieczarkowej musza byc pieczarki..
Robert SzymutkoOdpowiedz7.02.2015
a gdzie te pieczarki ?
Arkadiusz DolińskiOdpowiedz7.02.2015
Warzywa świeże czy mrożone, ładnie równe kosteczki marcheweczki jak z maszyny albo sprawnej rączki
Julita MrozińskaOdpowiedz7.02.2015
Uwielbiam jak piszą że się sama robi.... Ciekawe...ja takiego zjawiska jeszcze nie odnotowałam...a szkoda...
Piotr DruchniakOdpowiedz7.02.2015
Rarytas
Ryszard PękalskiOdpowiedz7.02.2015
Smacznego ☺
Urszula LisiewskaOdpowiedz7.02.2015
Za mdła :-SS
Barbara PawlakOdpowiedz7.02.2015
Z prawdziwych pieczarek a nie z torebki.
Paweł RomanowiczOdpowiedz7.02.2015
Jeśli komuś się nie chce to nigdy nie zrobi✌
Zbigniew Jerzy LiberOdpowiedz7.02.2015
A barszcz czerwony bez buraków
Zbigniew Jerzy LiberOdpowiedz7.02.2015
Czy aby sobie nie wlewasz?
Jarek OsobaOdpowiedz7.02.2015
a pierdolicie -narobiłam się przy gotownaiu ;P
Barbara CopiakOdpowiedz7.02.2015
No właśnie z naturalnych składników ugotować zupę a proszek wyrzucić, omijać szrokim kołem, dla zdrowia i smacznego
Kasia FrąckowiakOdpowiedz7.02.2015
Z prawdziwych pieczarek - tak, z torebki i z tymi obrzydliwymi klopsami - nie!
Barbara AmborskaOdpowiedz7.02.2015
z klopsikami
Sławomir WieteskaOdpowiedz7.02.2015
nie cierpię zupy pieczarkowej
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Zupa i kanapka? Tak, poproszę!
Zupa i kanapka? Tak, poproszę!
Szybkie dania w grudniu. Zupa na ratunek.
Szybkie dania w grudniu. Zupa na ratunek.
Zupa na niedzielę
Zupa na niedzielę
Francuska zupa cebulowa
Francuska zupa cebulowa
avatar

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Wypróbuj nasz sposób na zupę pieczarkową z mięsnymi kulkami, którą możesz podać jako danie obiadowe lub smaczną kolację na ciepło. Podstawę zupy stanowi wywar z mięsa i warzyw. Do jego przygotowania wystarczą popularne jarzyny: marchewka, pietruszka, seler, cebula i por. Dobrze będzie pasował też dodatek kapusty włoskiej. Ważne są odpowiednie przyprawy (nie zapomnij o liściu laurowym i pieprzu) oraz mięso. Mielone, z którego uformowane będą kulki, zyska odpowiedni smak dzięki dodatkowi pietruszki i czosnku. Podsmaż na oleju pokrojone w drobną kostkę warzywa oraz kulki mięsne. Zalej całość wywarem, na którym powstanie zupa, i gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Na samym końcu zabiel zupę śmietaną albo jogurtem naturalnym – pamiętaj o tym, by je wcześniej zahartować. Jeżeli chcesz dodatkowo zagęścić danie, przed wlaniem śmietany do zupy, możesz dodać do niej 2-3 łyżeczki mąki. Przed podaniem udekoruj danie świeżymi listkami pietruszki. Zupę pieczarkową podawaj z chrupiącym pieczywem. Do dzieła!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

24
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny