Zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

1061 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

488 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

40 dekagramów

3 dekagramy

0.5 szklanki

20 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.

Zupa pieczarkowa - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.

Zupa pieczarkowa - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.

Zupa pieczarkowa - Krok 3

Krok 4

Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.

Zupa pieczarkowa - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę pieczarkową podawaj z makaronem.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śmietanę można zastąpić serkiem mascarpone.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata  Setlak

    Beata Setlak , 01.02.2017

    No poważnie??? Zupa pieczarkowa z torebki?? Do tego potrzebny jest przepis?? Coś takiego....jestem rozczarowana Przepisy. Pl - zupa z torebki, też coś !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Trutkowski

    Andrzej Trutkowski , 20.04.2015

    odwaliło wam? zupa pieczarkowa "pyszna!" z proszku? nie umecieugotowac zupy bez torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowaZupa pieczarkowa

Zupa to według polskiego zwyczaju najlepszy początek obiadu. Ostatnio coraz częściej sięgamy również po zupy podawane w formie kremów. Tajemnica idealnej konsystencji tego dania tkwi w kilku składnikach, które połączone w jednym garnku i zmiksowane, zamieniają się w delikatny krem. Śmietanka i starty żółty ser to zestawienie, które zwykłą zupę pieczarkową zamieni w wyjątkową potrawę. Jeśli masz ochotę, możesz przygotować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym – rezultat będzie równie spektakularny.

Dla kogo? Pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi to idealna propozycja dla tych, którzy lubią coś pomiędzy typową zupą a gęstym kremem. Koniecznie spróbuj – tym bardziej, że jej ugotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a efekt na pewno zostanie doceniony. Jak jeszcze ją urozmaicić? Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym to gratka dla osób, które cenią konkretne dodatki.

Na jaką okazję? Na co dzień nie masz czasu na przyrządzanie dwudaniowego obiadu? Podaj zupę pieczarkową z kulkami z mięsa mielonego. Dwie pieczenie na jednym ogniu! Tego rodzaju triki sprawdzą się również podczas bardziej odświętnego posiłku.

Czy wiesz, że? Zupę pieczarkową możesz ugotować od podstaw na bazie bulionu, a możesz też sięgnąć po Kremową zupę pieczarkową Knorr.

Dla urozmaicenia: Zupę pieczarkową z kulkami podawaj solo, ale pamiętaj, że warto dodać do niej także nieco drobnego makaronu lub zacierki. Dzięki temu stanie się ona bardziej urozmaicona i treściwa. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi będzie nie tylko zachęcająco wyglądać, ale też wybornie smakować.