PRZEPISY.PL

Dziś na obiad pieczarkowa ze śmietaną i tartym serem. Podajemy ją z grzankami lub makaronem. Smacznego.

Zupa pieczarkowa - autor: przepisy.pl

Zupa pieczarkowa

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
500
osób dodało do Mniamlisty
500
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • starty ser żółty20 dkg
  • masło
  • pieprz
Zupa pieczarkowa – krok 1

Krok 1

Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.
Zupa pieczarkowa – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.
Zupa pieczarkowa – krok 3

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.
Zupa pieczarkowa – krok 4

Krok 4

Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.

Zupę pieczarkową podawaj z makaronem.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Kremowa zupa pieczarkowa Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

490
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
308
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
305
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe