
Składniki
1.5 litra
40 dekagramów
3 dekagramy
0.5 szklanki
20 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2
Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.

Krok 3
Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.

Krok 4
Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.


Dobra rada:
Zupę pieczarkową podawaj z makaronem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa
Zupa to według polskiego zwyczaju najlepszy początek obiadu. Ostatnio coraz częściej sięgamy również po zupy podawane w formie kremów. Tajemnica idealnej konsystencji tego dania tkwi w kilku składnikach, które połączone w jednym garnku i zmiksowane, zamieniają się w delikatny krem. Śmietanka i starty żółty ser to zestawienie, które zwykłą zupę pieczarkową zamieni w wyjątkową potrawę. Jeśli masz ochotę, możesz przygotować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym – rezultat będzie równie spektakularny.
Dla kogo? Pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi to idealna propozycja dla tych, którzy lubią coś pomiędzy typową zupą a gęstym kremem. Koniecznie spróbuj – tym bardziej, że jej ugotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a efekt na pewno zostanie doceniony. Jak jeszcze ją urozmaicić? Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym to gratka dla osób, które cenią konkretne dodatki.
Na jaką okazję? Na co dzień nie masz czasu na przyrządzanie dwudaniowego obiadu? Podaj zupę pieczarkową z kulkami z mięsa mielonego. Dwie pieczenie na jednym ogniu! Tego rodzaju triki sprawdzą się również podczas bardziej odświętnego posiłku.
Czy wiesz, że? Zupę pieczarkową możesz ugotować od podstaw na bazie bulionu, a możesz też sięgnąć po Kremową zupę pieczarkową Knorr.
Dla urozmaicenia: Zupę pieczarkową z kulkami podawaj solo, ale pamiętaj, że warto dodać do niej także nieco drobnego makaronu lub zacierki. Dzięki temu stanie się ona bardziej urozmaicona i treściwa. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi będzie nie tylko zachęcająco wyglądać, ale też wybornie smakować.


































