Zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

1058 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

484 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

40 dekagramów

3 dekagramy

0.5 szklanki

20 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.

Zupa pieczarkowa - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.

Zupa pieczarkowa - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.

Zupa pieczarkowa - Krok 3

Krok 4

Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.

Zupa pieczarkowa - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę pieczarkową podawaj z makaronem.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śmietanę można zastąpić serkiem mascarpone.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata  Setlak

    Beata Setlak , 01.02.2017

    No poważnie??? Zupa pieczarkowa z torebki?? Do tego potrzebny jest przepis?? Coś takiego....jestem rozczarowana Przepisy. Pl - zupa z torebki, też coś !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Trutkowski

    Andrzej Trutkowski , 20.04.2015

    odwaliło wam? zupa pieczarkowa "pyszna!" z proszku? nie umecieugotowac zupy bez torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowaZupa pieczarkowa

Zupa to według polskiego zwyczaju najlepszy początek obiadu. Ostatnio coraz częściej sięgamy również po zupy podawane w formie kremów. Pieczarkowa w tym wydaniu to idealna propozycja dla tych, którzy lubią coś pomiędzy typową zupą a gęstym kremem. Koniecznie spróbuj – tym bardziej, że jej ugotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a efekt na pewno zostanie doceniony. Zupę możesz ugotować od podstaw na bazie bulionu, a możesz też sięgnąć po Kremową zupę pieczarkową Knorr. Tajemnica idealnej kremowości tego dania tkwi w kilku składnikach, które połączone w jednym garnku i zmiksowane, zamieniają się w delikatny krem. Śmietanka i starty żółty ser to zestawienie, które zwykłą zupę pieczarkową zamieni w wyjątkową potrawę. Możesz podać ją solo, ale możesz również dodać do niej nieco drobnego makaronu lub zacierki. Dzięki temu będzie ona bardziej urozmaicona i treściwa.