Składniki
1.5 litra
30 dekagramów
15 dekagramów
4 dekagramy
10 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.
Krok 2
Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.
Krok 3
Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.
Krok 4
Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z fasolką szparagową
Jeśli lubisz niestandardowe połączenia składników, koniecznie wypróbuj przepis na zupę z fasoli szparagowej i pieczarek z dodatkiem chrupiących migdałów. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Bulion powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez gęste sito. Fasolkę szparagową umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyść, posiekaj w paski i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodaj fasolkę, a całość zalej mięsno-warzywnym wywarem. Gotuj do momentu, aż strączki będą miękkie. Migdały sparz i obierz ze skórki, a paprykę konserwową pokrój w kostkę. Wrzuć je do zupy pod koniec gotowania. Aby wzbogacić smak dania, wsyp do niego błyskawiczną zasmażkę. Zupę podawaj na ciepło z kromką świeżego białego pieczywa, np. bagietki. Warto także posypać ją odrobiną natki pietruszki. Cenimy Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu i napisz, co sądzisz o naszym przepisie na tę oryginalną zupę.