Zupa z fasolką szparagową
i pieczarkami
łatwe
169 osób zapisało

Składniki
1.5 litra
30 dekagramów
15 dekagramów
4 dekagramy
10 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Krok 2
Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.

Krok 3
Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Krok 4
Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z fasolką szparagową
Jeśli lubisz niestandardowe połączenia składników, koniecznie wypróbuj przepis na zupę z fasoli szparagowej i pieczarek z dodatkiem chrupiących migdałów. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Bulion powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez gęste sito. Fasolkę szparagową umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyść, posiekaj w paski i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodaj fasolkę, a całość zalej mięsno-warzywnym wywarem. Gotuj do momentu, aż strączki będą miękkie. Migdały sparz i obierz ze skórki, a paprykę konserwową pokrój w kostkę. Wrzuć je do zupy pod koniec gotowania. Aby wzbogacić smak dania, wsyp do niego błyskawiczną zasmażkę. Zupę podawaj na ciepło z kromką świeżego białego pieczywa, np. bagietki. Warto także posypać ją odrobiną natki pietruszki. Cenimy Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu i napisz, co sądzisz o naszym przepisie na tę oryginalną zupę.