Zupa z fasolką szparagową

i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

135 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

30 dekagramów

15 dekagramów

4 dekagramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z fasolką szparagowąZupa z fasolką szparagową

Jeśli lubisz niestandardowe połączenia składników, koniecznie wypróbuj przepis na zupę z fasoli szparagowej i pieczarek z dodatkiem chrupiących migdałów. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Bulion powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez gęste sito. Fasolkę szparagową umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyść, posiekaj w paski i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodaj fasolkę, a całość zalej mięsno-warzywnym wywarem. Gotuj do momentu, aż strączki będą miękkie. Migdały sparz i obierz ze skórki, a paprykę konserwową pokrój w kostkę. Wrzuć je do zupy pod koniec gotowania. Aby wzbogacić smak dania, wsyp do niego błyskawiczną zasmażkę. Zupę podawaj na ciepło z kromką świeżego białego pieczywa, np. bagietki. Warto także posypać ją odrobiną natki pietruszki. Cenimy Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu i napisz, co sądzisz o naszym przepisie na tę oryginalną zupę.