Zupa z fasolką szparagową

i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

30 dekagramów

15 dekagramów

4 dekagramy

10 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z fasolką szparagowąZupa z fasolką szparagową

Jeśli lubisz niestandardowe połączenia składników, koniecznie wypróbuj przepis na zupę z fasoli szparagowej i pieczarek z dodatkiem chrupiących migdałów. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Bulion powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez gęste sito. Fasolkę szparagową umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyść, posiekaj w paski i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodaj fasolkę, a całość zalej mięsno-warzywnym wywarem. Gotuj do momentu, aż strączki będą miękkie. Migdały sparz i obierz ze skórki, a paprykę konserwową pokrój w kostkę. Wrzuć je do zupy pod koniec gotowania. Aby wzbogacić smak dania, wsyp do niego błyskawiczną zasmażkę. Zupę podawaj na ciepło z kromką świeżego białego pieczywa, np. bagietki. Warto także posypać ją odrobiną natki pietruszki. Cenimy Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu i napisz, co sądzisz o naszym przepisie na tę oryginalną zupę.