Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
łatwe
1311 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
40 dekagramów
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Knorr.

Krok 2
Fasolkę umyj i pozbaw końców. Następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć fasolki szparagowej mrożonej

Krok 3
Obierz, opłucz i pokrój ziemniaki. Dodaj do wywaru razem z fasolką szparagową, ugotuj.

Krok 4
Dodaj keczup, żółtka i natkę pietruszki.

Krok 5
Dopraw do smaku. Zupę z fasolki szparagowej i ziemniaków podawaj zaraz po przygotowaniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Prawdopodobnie każdy szef kuchni, gotujący dla swojej rodziny, posiada własny sposób na podejście do zupy jarzynowej. Sprawdzone receptury to skarb, ale trzeba bardzo uważać, by nie popaść w monotonię. Dlatego właśnie przy najbliższej okazji przygotuj zupę z fasolki szparagowej z ziemniakami. Chrupiąca fasolka szparagowa o apetycznym, zielonym kolorze zagra w niej główną rolę, ale nie zapomnij o dodatkach, które są równie ważne dla całej kompozycji. Przepis na zupę z fasolką szparagową nie byłby kompletny, gdyby nie obecność aromatycznego wywaru, natki pietruszki, ziemniaków, a także jednego żółtka. Dowiedz się, jak ugotować zupę z fasolki szparagowej z ziemniakami tak, by odpowiednio połączyć to smakowite towarzystwo.
Dla kogo?
Należysz do osób, które obiad koniecznie muszą zacząć od zupy? Bardzo dobrze się składa! Zupa z fasolką szparagową to kapitalne pierwsze danie. Skutecznie rozbudza apetyt. Zastanawiasz się, czy nadaje się do podania na wegetariańskim stole? Co prawda opracowaliśmy zupę z fasolki szparagowej na rosole wołowym oraz drobiowym, ale śmiało możesz zastąpić go warzywnym. W końcu gotowanie to również umiejętność dopasowywania smacznych receptur do swoich upodobań.
Na jaką okazję?
Codzienne przygotowanie posiłków na dłuższą metę może okazać się wyczerpującym zajęciem. Ostatnio brakuje ci natchnienia i wszystkie dania wyglądają podobnie? Tym bardziej rozszerz swój repertuar o zupę z fasolką szparagową. Po jej skosztowaniu wstąpią w ciebie nowe siły i zapał do kolejnych eksperymentów.
Czy wiesz, że?
Przepisy na zupę z fasolki szparagowej z ziemniakami mogą uwzględniać użycie zielonej lub żółtej fasolki. Czym się różnią? Zielona to gwarancja bardziej zdecydowanego smaku, lecz przygotowanie żółtej zajmuje mniej czasu. Zdecyduj, która dziś odpowiada ci bardziej!
Dla urozmaicenia:
Smak zupy z fasolki szparagowej doskonale podkreślają świeży koperek oraz lubczyk. Liść laurowy oraz ziele angielskie też okażą się przydatne. Kawałek drobno pokrojonego pora zaostrzy smak całości zupy z fasolką szparagową z ziemniakami. Planując zrobienie warzywnego wywaru, zaopatrz się w seler, marchew oraz pietruszkę.