Zupa z młodych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z młodych ziemniaków

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 pęczek

500 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion na włoszczyźnie z dodatkiem kostek rosołowych Knorr.

Krok 2

Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy surowe, pokrojone w kostkę młode ziemniaki.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą gotowe, wyjmujemy włoszczyznę i mniej więcej połowę ziemniaków.

Krok 4

Wyjęte z zupy ziemniaki miksujemy blenderem z marchewką. Pulpę mieszamy ze śmietaną i żółtkiem i dodajemy do zupy.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej