Zupa z młodych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z młodych ziemniaków

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 pęczek

500 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion na włoszczyźnie z dodatkiem kostek rosołowych Knorr.

Krok 2

Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy surowe, pokrojone w kostkę młode ziemniaki.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą gotowe, wyjmujemy włoszczyznę i mniej więcej połowę ziemniaków.

Krok 4

Wyjęte z zupy ziemniaki miksujemy blenderem z marchewką. Pulpę mieszamy ze śmietaną i żółtkiem i dodajemy do zupy.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej