
Składniki
750 gramów
1 sztuka
1 pęczek
500 mililitrów
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion na włoszczyźnie z dodatkiem kostek rosołowych Knorr.
Krok 2
Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy surowe, pokrojone w kostkę młode ziemniaki.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą gotowe, wyjmujemy włoszczyznę i mniej więcej połowę ziemniaków.
Krok 4
Wyjęte z zupy ziemniaki miksujemy blenderem z marchewką. Pulpę mieszamy ze śmietaną i żółtkiem i dodajemy do zupy.
Krok 5
Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej