Zupa z młodych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z młodych ziemniaków

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 pęczek

500 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion na włoszczyźnie z dodatkiem kostek rosołowych Knorr.

Krok 2

Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy surowe, pokrojone w kostkę młode ziemniaki.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą gotowe, wyjmujemy włoszczyznę i mniej więcej połowę ziemniaków.

Krok 4

Wyjęte z zupy ziemniaki miksujemy blenderem z marchewką. Pulpę mieszamy ze śmietaną i żółtkiem i dodajemy do zupy.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z młodych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej