
Składniki
750 gramów
1 sztuka
1 pęczek
500 mililitrów
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion na włoszczyźnie z dodatkiem kostek rosołowych Knorr.
Krok 2
Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy surowe, pokrojone w kostkę młode ziemniaki.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą gotowe, wyjmujemy włoszczyznę i mniej więcej połowę ziemniaków.
Krok 4
Wyjęte z zupy ziemniaki miksujemy blenderem z marchewką. Pulpę mieszamy ze śmietaną i żółtkiem i dodajemy do zupy.
Krok 5
Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej