Krem z pieczonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

1301 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

334 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

671 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

60 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 1

Krok 2

Dodaj całe ząbki czosnku i pokrojoną na mniejsze kawałki cebulę.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 2

Krok 3

Całość skrop oliwą i piecz w 200 °C przez 20 minut.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie całą zawartość naczynia żaroodpornego przelej do blendera.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 4

Krok 5

Dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i zmiksuj zupę na gładki krem. Taka zupa jest prosta w przygotowaniu i doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Możesz do niej podać np. grzanki i kwaśną śmietanę.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 26.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pieczonych pomidorów  Krem z pieczonych pomidorów

Lubisz zupy w postaci aksamitnych kremów? Koniecznie spróbuj tej. Pomidory upieczone z czosnkiem, cebulą i oliwą nadają zupie niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak. Do przygotowania dania użyj zwykłych pomidorów oraz pomidorków koktajlowych. Wystarczy pokroić je w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodaj do nich pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę oraz czosnek. Nie musisz go kroić – całe ząbki zachowają pełnię smaku i aromatu. Warzywa skrop oliwą z oliwek i piecz w wysokiej temperaturze przez ok. 20 minut. Po tym czasie całość przesyp do garnka i dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki krem. Zupę możesz doprawić kostką rosołową i świeżą bazylią. Zupa krem z pieczonych pomidorów smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj do niej chrupiące grzanki czosnkowe i ciesz się szybkim i przepysznym daniem.