
Składniki
500 gramów
250 gramów
60 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Dodaj całe ząbki czosnku i pokrojoną na mniejsze kawałki cebulę.

Krok 3
Całość skrop oliwą i piecz w 200 °C przez 20 minut.

Krok 4
Po tym czasie całą zawartość naczynia żaroodpornego przelej do blendera.

Krok 5
Dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i zmiksuj zupę na gładki krem. Taka zupa jest prosta w przygotowaniu i doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Możesz do niej podać np. grzanki i kwaśną śmietanę.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z pieczonych pomidorów
Lubisz zupy w postaci aksamitnych kremów? Koniecznie spróbuj tej. Pomidory upieczone z czosnkiem, cebulą i oliwą nadają zupie niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak. Do przygotowania dania użyj zwykłych pomidorów oraz pomidorków koktajlowych. Wystarczy pokroić je w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodaj do nich pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę oraz czosnek. Nie musisz go kroić – całe ząbki zachowają pełnię smaku i aromatu. Warzywa skrop oliwą z oliwek i piecz w wysokiej temperaturze przez ok. 20 minut. Po tym czasie całość przesyp do garnka i dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki krem. Zupę możesz doprawić kostką rosołową i świeżą bazylią. Zupa krem z pieczonych pomidorów smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj do niej chrupiące grzanki czosnkowe i ciesz się szybkim i przepysznym daniem.



































