Krem z pieczonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

1162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

303 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

614 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

60 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 1

Krok 2

Dodaj całe ząbki czosnku i pokrojoną na mniejsze kawałki cebulę.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 2

Krok 3

Całość skrop oliwą i piecz w 200 °C przez 20 minut.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie całą zawartość naczynia żaroodpornego przelej do blendera.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 4

Krok 5

Dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i zmiksuj zupę na gładki krem. Taka zupa jest prosta w przygotowaniu i doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Możesz do niej podać np. grzanki i kwaśną śmietanę.

Krem z pieczonych pomidorów   - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 26.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pieczonych pomidorów  Krem z pieczonych pomidorów

Lubisz zupy w postaci aksamitnych kremów? Koniecznie spróbuj tej. Pomidory upieczone z czosnkiem, cebulą i oliwą nadają zupie niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak. Do przygotowania dania użyj zwykłych pomidorów oraz pomidorków koktajlowych. Wystarczy pokroić je w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodaj do nich pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę oraz czosnek. Nie musisz go kroić – całe ząbki zachowają pełnię smaku i aromatu. Warzywa skrop oliwą z oliwek i piecz w wysokiej temperaturze przez ok. 20 minut. Po tym czasie całość przesyp do garnka i dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki krem. Zupę możesz doprawić kostką rosołową i świeżą bazylią. Zupa krem z pieczonych pomidorów smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj do niej chrupiące grzanki czosnkowe i ciesz się szybkim i przepysznym daniem.