Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

270 gramów

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

160 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.

Krok 2

W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.

Krok 3

Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 6

Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiemMiska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.