Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
320 gramów
270 gramów
1 sztuka
2 sztuki
30 gramów
160 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.
Krok 2
W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej