Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

270 gramów

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

160 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.

Krok 2

W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.

Krok 3

Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 6

Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiemMiska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.