Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
320 gramów
270 gramów
1 sztuka
2 sztuki
30 gramów
160 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.
Krok 2
W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

