Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

270 gramów

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

160 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.

Krok 2

W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.

Krok 3

Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 6

Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiemMiska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem

Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.