
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
10 gramów
1 pęczek
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, szynkę i pomidory, dodaj drobno pokrojony chleb bez skórki.

Krok 2
Całość zalej 800 ml zimnej wody. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i suszone grzyby. Wszystko gotuj pod przykryciem, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krok 3
Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki. Idealnym dodatkiem będzie łyżka kwaśnej śmietany.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony kresowy
Barszcz kresowy jest daniem bogatym w składniki, których odpowiedni wybór jest gwarantem smacznej zupy. Powinny się w nim znaleźć ziemniaki, wędzona wędlina (świetnym wyborem będzie szynka), cebula, pomidory i suszone grzyby. Składniki nabiorą wyrazistego smaku, jeśli wcześniej podsmażysz je – oprócz ziemniaków i grzybów – na niewielkiej ilości oleju roślinnego. Pamiętaj o użyciu drobno pokrojonego chleba razowego – najlepiej na żytnim zakwasie, który zapewni daniu pożądany kwaskowaty posmak. Oprócz wymienionych produktów możesz dodać również białą, ugotowaną fasolę. Całość należy gotować do momentu, w którym ziemniaki zmiękną. Gotową zupę podawaj oprószoną drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Dobrym dodatkiem do niej będzie łyżka gęstej kwaśnej śmietany. Koniecznie sprawdź nasz przepis na smaczne danie, które będzie pasowało na wiele okazji – nie tylko na smaczny codzienny obiad, ale również podawane na różnego typu uroczystościach, np. na święta Bożego Narodzenia. Co sądzisz o tej propozycji? – podziel się swoją opinią.