Barszcz czerwony kresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz czerwony kresowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

10 gramów

1 pęczek

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, szynkę i pomidory, dodaj drobno pokrojony chleb bez skórki.

Barszcz czerwony kresowy  - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i suszone grzyby. Wszystko gotuj pod przykryciem, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Barszcz czerwony kresowy  - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki. Idealnym dodatkiem będzie łyżka kwaśnej śmietany.

Barszcz czerwony kresowy  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony kresowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony kresowy Barszcz czerwony kresowy

Barszcz kresowy jest daniem bogatym w składniki, których odpowiedni wybór jest gwarantem smacznej zupy. Powinny się w nim znaleźć ziemniaki, wędzona wędlina (świetnym wyborem będzie szynka), cebula, pomidory i suszone grzyby. Składniki nabiorą wyrazistego smaku, jeśli wcześniej podsmażysz je – oprócz ziemniaków i grzybów – na niewielkiej ilości oleju roślinnego. Pamiętaj o użyciu drobno pokrojonego chleba razowego – najlepiej na żytnim zakwasie, który zapewni daniu pożądany kwaskowaty posmak. Oprócz wymienionych produktów możesz dodać również białą, ugotowaną fasolę. Całość należy gotować do momentu, w którym ziemniaki zmiękną. Gotową zupę podawaj oprószoną drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Dobrym dodatkiem do niej będzie łyżka gęstej kwaśnej śmietany. Koniecznie sprawdź nasz przepis na smaczne danie, które będzie pasowało na wiele okazji – nie tylko na smaczny codzienny obiad, ale również podawane na różnego typu uroczystościach, np. na święta Bożego Narodzenia. Co sądzisz o tej propozycji? – podziel się swoją opinią.