
Składniki
700 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
40 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej gorącą wodą, dodaj włoszczyznę, przyprawy oraz kostkę Knorr i gotuj wywar.

Krok 2
Po ugotowaniu odcedź mięso i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na smalcu, dodaj mięso i zrumień.

Krok 3
Na patelnię wrzuć pokrojoną w paski paprykę. Gdy zmięknie, dodaj pokrojone pomidory i wszystko przesmaż.

Krok 4
Teraz przełóż całość do garnka, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej wcześniej ugotowanym wywarem.

Krok 5
Dodaj zupę gulaszową Knorr i wszystko razem gotuj. Kiedy danie lekko zgęstnieje, a składniki będą miękkie, podawaj – najlepiej z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulaszowa z wołowiną
Pyszne danie jednogarnkowe z dodatkiem różnych warzyw i mięsa wołowego, które sprawdzi się jako obiad lub będzie smaczną ciepłą kolacją. Zupa gulaszowa z wołowiną nie jest trudna do wykonania i ma pikantny, wyrazisty smak. Do jej przygotowania – oprócz mięsa – potrzebujesz pomidorów, czerwonej papryki, cebuli, włoszczyzny, ziemniaków oraz jajek. Ważne są również przyprawy, takie jak np. słodka i ostra papryka, do których można dołączyć też inne zioła: majeranek, tymianek czy ziele angielskie. Zupa świetnie smakuje z pieczywem razowym lub wiejskim chlebem. Często serwuje się ją także z kopytkami, które dobrze współgrają z warzywami i mięsem. Przed podaniem posyp ją natką pietruszki, świeżą kolendrą lub kozieradką. Potrawa będzie też dobrą propozycją na różnego rodzaju przyjęcia. Przygotuj ją wtedy odpowiednio wcześniej, szybko odgrzej i podawaj np. z grillowaną czosnkową bagietką lub pełnoziarnistymi grzankami. Zapoznaj się z przepisem, przygotuj smaczną zupę gulaszową z wołowiną i podziel się swoją opinią.