Gulaszowa z wołowiną

- Krok 1Mięso zalej gorącą wodą, dodaj włoszczyznę, przyprawy oraz kostkę Knorr i gotuj wywar.
- Krok 2Po ugotowaniu odcedź mięso i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na smalcu, dodaj mięso i zrumień.
- Krok 3Na patelnię wrzuć pokrojoną w paski paprykę. Gdy zmięknie, dodaj pokrojone pomidory i wszystko przesmaż.
- Krok 4Teraz przełóż całość do garnka, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej wcześniej ugotowanym wywarem.
- Krok 5Dodaj zupę gulaszową Knorr i wszystko razem gotuj. Kiedy danie lekko zgęstnieje, a składniki będą miękkie, podawaj – najlepiej z pieczywem.

Hiszpanie wiedzą, jak wydobyć słodycz z papryki. Na gorących polach dojrzewa ta najbardziej soczysta, a jej czerwień jest nie do podrobienia! Już odrobina hiszpańskiej papryki dodana do sosu pomidorowego sprawia, że nabiera on wyrazistości. A gulasz? Bez tej przyprawy nie smakowałby tak samo!

Pyszne danie jednogarnkowe z dodatkiem różnych warzyw i mięsa wołowego, które sprawdzi się jako obiad lub będzie smaczną ciepłą kolacją. Zupa gulaszowa z wołowiną nie jest trudna do wykonania i ma pikantny, wyrazisty smak. Do jej przygotowania – oprócz mięsa – potrzebujesz pomidorów, czerwonej papryki, cebuli, włoszczyzny, ziemniaków oraz jajek. Ważne są również przyprawy, takie jak np. słodka i ostra papryka, do których można dołączyć też inne zioła: majeranek, tymianek czy ziele angielskie. Zupa świetnie smakuje z pieczywem razowym lub wiejskim chlebem. Często serwuje się ją także z kopytkami, które dobrze współgrają z warzywami i mięsem. Przed podaniem posyp ją natką pietruszki, świeżą kolendrą lub kozieradką. Potrawa będzie też dobrą propozycją na różnego rodzaju przyjęcia. Przygotuj ją wtedy odpowiednio wcześniej, szybko odgrzej i podawaj np. z grillowaną czosnkową bagietką lub pełnoziarnistymi grzankami. Zapoznaj się z przepisem, przygotuj smaczną zupę gulaszową z wołowiną i podziel się swoją opinią.