Bogracz z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bogracz z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 opakowania

300 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Bogracz z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.

Bogracz z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z kurczakiemBogracz z kurczakiem

Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.