Składniki
6 sztuk
400 gramów
2 opakowania
300 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.
Krok 2
Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
Krok 3
Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.
Krok 4
Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z kurczakiem
Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.