Bogracz z kurczakiem i ziemniakami - zupa: przepis | Przepisy.pl pixel

Bogracz z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 opakowania

300 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Bogracz z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.

Bogracz z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z kurczakiemBogracz z kurczakiem

Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.