
Składniki
6 sztuk
400 gramów
2 opakowania
300 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.

Krok 2
Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Krok 3
Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.

Krok 4
Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z kurczakiem
Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.


































