Bogracz z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 opakowania

300 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Bogracz z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.

Bogracz z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z kurczakiemBogracz z kurczakiem

Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.