Bogracz z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bogracz z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 opakowania

300 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe umyj i pokrój w grubą kostkę. Następnie skrop odrobiną oliwy i oprósz słodką i ostrą papryką. Pałki z kurczaka oczyść i umyj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowań Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Bogracz z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Papryki, cebulę, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę. W szerokim garnku na rozgrzanym smalcu przesmaż pokrojone wołowe mięso, dodaj cebulę, paprykę oraz pomidory – smaż chwilę. Następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Włóż do wrzącej zupy pałki z kurczaka.

Bogracz z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy mięso wołowe będzie miękkie, a pałki przy kości nie będą surowe. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, kminek i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą również miękkie dopraw zupę do smaku, jeśli będzie tego wymagać i podawaj.

Bogracz z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z kurczakiemBogracz z kurczakiem

Bogacz to prawdziwy kociołek rozmaitości. Wywodząca się z Węgier jednogarnkowa potrawa to treściwy obiad dla całej rodziny. Gwarantuje maksimum smaku przy minimum pracy. Twoje zadanie sprowadza się do pokrojenia składników i wrzucania ich do gara, podlania bulionem i dorzucenia paru przypraw i ziół. O smak bogacza z kurczakiem zadbał Knorr, ty zadbaj o piękny wygląd twojego dania i daj do niego jak najwięcej różnokolorowych papryk, pomidory, cebulę (może być czerwona) i kawałeczki ziemniaków. Zamiast podudzi kurczaka możesz użyć także skrzydełek indyczych lub combrów z królika. Mięso, które będzie się dusiło powoli razem z innymi składnikami: warzywami, bulionem i warzywami na pewno będzie delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Lubisz eksperymentować w kuchni? Dorzuć coś od siebie np. pieczarki, kukurydzę albo oliwki. Twój bogacz będzie jeszcze bardziej różnorodny i ciekawy.