Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

857 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

447 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 2

Krok 3

Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Jozef Sek

    Jozef Sek , 24.02.2017

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Wypychowska

    Violetta Wypychowska , 23.02.2017

    Dobra ja też prze smażyłam mieloną paprykę razem z przecierem pomidorowym jest lepsza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tomaszuk

    Jan Tomaszuk , 19.02.2017

    fajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 20.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wysocka

    Małgorzata Wysocka , 19.11.2016

    Apetyczna zupka. Gdzie mogę kupić takie naczynie do jej serwowania?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinieZupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Zupa gulaszowa nie traci smaku, nawet jeśli podawana jest na drugi dzień – warto więc przyrządzić jej trochę więcej. To świetna propozycja na wyjątkowo smaczne danie obiadowe. Jego podstawą powinno być mięso wieprzowe – sięgnij po kawałek łopatki lub rostbef. Odpowiedni posmak otrzymasz, jeśli podsmażysz mięso na patelni, do momentu w którym lekko się przyrumieni. Połącz je z cebulą (czerwoną lub białą) oraz kawałkami pikantnej papryki, dzięki czemu całość zyska wyrazistość. Wypróbuj także innego wariantu, kontrastując cebulę ze słodką papryką oraz marchewką. Wszystkie składniki zalej wodą lub bulionem z włoszczyzny, aż mięso stanie się miękkie. Zupa gulaszowa będzie wyjątkowo smaczna z białą fasolą. Wykorzystaj jej wersję konserwową lub suszoną – namoczoną dzień wcześniej. Danie pod koniec przyrządzania zapraw przecierem pomidorowym. Opcjonalnie zagęść potrawę ziemniakami, dodając je podczas gotowania. Zupę podawaj na ciepło, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis.