Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
łatwe
498 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.

Krok 2
Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.

Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
Zupa gulaszowa nie traci smaku, nawet jeśli podawana jest na drugi dzień – warto więc przyrządzić jej trochę więcej. To świetna propozycja na wyjątkowo smaczne danie obiadowe. Jego podstawą powinno być mięso wieprzowe – sięgnij po kawałek łopatki lub rostbef. Odpowiedni posmak otrzymasz, jeśli podsmażysz mięso na patelni, do momentu w którym lekko się przyrumieni. Połącz je z cebulą (czerwoną lub białą) oraz kawałkami pikantnej papryki, dzięki czemu całość zyska wyrazistość. Wypróbuj także innego wariantu, kontrastując cebulę ze słodką papryką oraz marchewką. Wszystkie składniki zalej wodą lub bulionem z włoszczyzny, aż mięso stanie się miękkie. Zupa gulaszowa będzie wyjątkowo smaczna z białą fasolą. Wykorzystaj jej wersję konserwową lub suszoną – namoczoną dzień wcześniej. Danie pod koniec przyrządzania zapraw przecierem pomidorowym. Opcjonalnie zagęść potrawę ziemniakami, dodając je podczas gotowania. Zupę podawaj na ciepło, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis.