Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
łatwe
496 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.

Krok 2
Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.

Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
Zupa gulaszowa nie traci smaku, nawet jeśli podawana jest na drugi dzień – warto więc przyrządzić jej trochę więcej. To świetna propozycja na wyjątkowo smaczne danie obiadowe. Jego podstawą powinno być mięso wieprzowe – sięgnij po kawałek łopatki lub rostbef. Odpowiedni posmak otrzymasz, jeśli podsmażysz mięso na patelni, do momentu w którym lekko się przyrumieni. Połącz je z cebulą (czerwoną lub białą) oraz kawałkami pikantnej papryki, dzięki czemu całość zyska wyrazistość. Wypróbuj także innego wariantu, kontrastując cebulę ze słodką papryką oraz marchewką. Wszystkie składniki zalej wodą lub bulionem z włoszczyzny, aż mięso stanie się miękkie. Zupa gulaszowa będzie wyjątkowo smaczna z białą fasolą. Wykorzystaj jej wersję konserwową lub suszoną – namoczoną dzień wcześniej. Danie pod koniec przyrządzania zapraw przecierem pomidorowym. Opcjonalnie zagęść potrawę ziemniakami, dodając je podczas gotowania. Zupę podawaj na ciepło, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis.