Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

862 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

466 osób wydrukowało

Pobierz pdf

494 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 2

Krok 3

Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Jozef Sek

    Jozef Sek , 24.02.2017

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Wypychowska

    Violetta Wypychowska , 23.02.2017

    Dobra ja też prze smażyłam mieloną paprykę razem z przecierem pomidorowym jest lepsza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tomaszuk

    Jan Tomaszuk , 19.02.2017

    fajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 20.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wysocka

    Małgorzata Wysocka , 19.11.2016

    Apetyczna zupka. Gdzie mogę kupić takie naczynie do jej serwowania?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinieZupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Zupa gulaszowa nie traci smaku, nawet jeśli podawana jest na drugi dzień – warto więc przyrządzić jej trochę więcej. To świetna propozycja na wyjątkowo smaczne danie obiadowe. Jego podstawą powinno być mięso wieprzowe – sięgnij po kawałek łopatki lub rostbef. Odpowiedni posmak otrzymasz, jeśli podsmażysz mięso na patelni, do momentu w którym lekko się przyrumieni. Połącz je z cebulą (czerwoną lub białą) oraz kawałkami pikantnej papryki, dzięki czemu całość zyska wyrazistość. Wypróbuj także innego wariantu, kontrastując cebulę ze słodką papryką oraz marchewką. Wszystkie składniki zalej wodą lub bulionem z włoszczyzny, aż mięso stanie się miękkie. Zupa gulaszowa będzie wyjątkowo smaczna z białą fasolą. Wykorzystaj jej wersję konserwową lub suszoną – namoczoną dzień wcześniej. Danie pod koniec przyrządzania zapraw przecierem pomidorowym. Opcjonalnie zagęść potrawę ziemniakami, dodając je podczas gotowania. Zupę podawaj na ciepło, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis.