
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem, płatkami i musztardą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj też łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.

Krok 2
Mięso obtocz w mące, a następnie w marynacie.

Krok 3
Żaroodporne naczynie wyłóż papierem do pieczenia, aby miód się nie przypalił. Przełóż do niego udka i piecz 50 minut pod przykryciem w temperaturze 250 °C. Po tym czasie zdejmij przykrywkę z naczynia i piecz dodatkowe 10 minut.


Dobra rada:
Obok kurczaków umieść kilka pieczonych ziemniaków, w ten sposób będziesz miał pełny obiad.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste i chrupiące udka pieczone
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
To smaczny i prosty przepis na aromatyczne i soczyste udka z kurczaka. Jednak ja lubię go przyrządzać na ostro - dodaję do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.