
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem, płatkami i musztardą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj też łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.

Krok 2
Mięso obtocz w mące, a następnie w marynacie.

Krok 3
Żaroodporne naczynie wyłóż papierem do pieczenia, aby miód się nie przypalił. Przełóż do niego udka i piecz 50 minut pod przykryciem w temperaturze 250 °C. Po tym czasie zdejmij przykrywkę z naczynia i piecz dodatkowe 10 minut.


Dobra rada:
Obok kurczaków umieść kilka pieczonych ziemniaków, w ten sposób będziesz miał pełny obiad.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste i chrupiące udka pieczone
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
To smaczny i prosty przepis na aromatyczne i soczyste udka z kurczaka. Jednak ja lubię go przyrządzać na ostro - dodaję do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.