• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku

Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku

Autor: przepisy.pl
Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
1Oceń przepis jako pierwszy
126
44
WYDRUKUJ
51 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
72 osoby zapisały
Listonic
Składniki
  • karkówka
    600 g
  • Przyprawa do mięs Knorr
    3 łyżki
  • dynia marynowana
    100 g
  • ziarna kolendry
    1 łyżka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr
    1 łyżka
  • świeża kolendra
    1 pęczek
  • zielone oliwki
    3 łyżki
  • oliwa z oliwek
    50 ml
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku – krok 1
    Krok 1
    Mięso umyj i osusz. Ziarna kolendry utrzyj w moździerzu.
  • Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku – krok 2
    Krok 2
    W naczyniu połącz przyprawę Knorr, utartą kolendrę, kmin rzymski, oliwki oraz oliwę. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.
  • Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku – krok 3
    Krok 3
    Dynię odsącz i wymieszaj z drobno pokrojoną świeżą kolendrą. Długim, cienkim nożem zrób otwór na wylot, wzdłuż mięsa a następnie nafaszeruj je kawałkami dyni.
  • Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku – krok 4
    Krok 4
    Przygotowaną pastą natrzyj karkówkę, umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj, np. z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar
    Jeśli chcesz, aby Twoja pieczeń nabrała ostrego smaku – do pasty dodaj pół papryczki chilli.
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemPrzyprawa do mięs KnorrREKLAMAPrzyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (44)
Wszystkie komentarze

Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku

Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych pieczeni z sosem, karkówka z dynią po meksykańsku to propozycja, którą warto przetestować. Soczyste i pikantne mięso połączone ze słodkawą dynią w ziołach stanie się smacznym obiadem lub ciepłą kolacją. Zaserwowane z ryżem z warzywami lub mieszanką sałat będzie świetnie smakować przy różnych okazjach. Pasta do mięsa z oliwek, kminu rzymskiego, utartych ziaren kolendry, oliwy i innych przypraw zapewni mu intensywny smak i ostrość. Będzie jeszcze bardziej pikantna, jeśli dołączysz do niej odrobinę chili. Posmaruj nią karkówkę przed włożeniem jej do piekarnika. Wcześniej musisz ją także nadziać. Farsz przygotujesz z marynowanej dyni wymieszanej ze świeżą kolendrą. Tak przyrządzona potrawa będzie bardzo aromatyczna. Doskonale będą z nią współgrać delikatne dodatki – oprócz ryżu i warzyw, wypróbuj też połączenia z kluskami śląskimi posypanymi świeżymi ziołami. Jeśli chcesz przygotować wyśmienite faszerowane mięso, zapoznaj się z naszym przepisem na pieczoną karkówkę z dynią po meksykańsku!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

1Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie