
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłukać pod bieżącą wodą. Posypać z dwóch stron przyprawą Knorr oraz obłożyć posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię aluminiową i odstawic na 30 minut.
Krok 2
W czasie marynowania ryby przygotować sos mieszając jogurt naturalny z posiekanymi listkami bazylii i szczyptą przyprawy w Mini Kostkach Czosnek Knorr.
Krok 3
Rybę upieć w folii aluminiowej - 180 stopni Celcjusza, ok. 20 minut. Podawać z sosem jogurtowym i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Filet z dorsza w ziołowej marynacie
Marynowane w aromatycznych ziołach i czosnku filety z dorsza, podane z jogurtowym sosem, to propozycja dla wszystkich miłośników pieczonych ryb. Danie przygotowuje się dość szybko, należy jednak pamiętać, że filety muszą przez kilkadziesiąt minut poleżeć w ziołowej marynacie, aby nabrać głębokiego, wyrazistego smaku. Piecze się je zawinięte w folię aluminiową, dzięki czemu są soczyste, delikatne i smaczne. Podane z sosem przygotowanym z jogurtu, bazylii i przyprawy czosnkowej, są dobrą propozycją na obiad lub ciepłą kolację. Serwuj je z bagietką skropioną oliwą albo z grillowanymi warzywami. Będą dobrze smakować także z domowymi frytkami. Potrawa świetnie komponuje się również ze świeżymi warzywami, możesz więc do niej dołączyć sałatkę, np. z roszponki czy rukoli. Po upieczeniu, polej filety z dorsza w ziołowej marynacie sokiem z cytryny, a następnie posyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub świeżym tymiankiem. Zobacz, jak je przygotować, korzystając z tego prostego przepisu.