Muszle zapiekane w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle zapiekane w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

513 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

581 osób wydrukowało

Pobierz pdf

577 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 1

Krok 2

W rondlu podsmaż na oleju posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i całość zmaż do momentu odparowania płynu.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 2

Krok 3

Przełóż pieczarki do miski i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony ser niebieski i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 3

Krok 4

Gotowym farszem serowo-pieczarkowym nadziewaj muszle i układaj je w szerokim naczyniu żaroodpornym.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 4

Krok 5

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr wymieszaj z 400 ml wody i zagotuj. Zalej gotowym sosem makaron i całość zapiekaj prze 15 minut w 180 °C. Tak przygotowany makaron podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań głównych.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Anna Gębal

    Anna Gębal , 28.07.2017

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej