Składniki
500 gramów
600 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
1 szczypta
3 łyżki
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.
Krok 2
W rondlu podsmaż na oleju posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i całość zmaż do momentu odparowania płynu.
Krok 3
Przełóż pieczarki do miski i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony ser niebieski i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Gotowym farszem serowo-pieczarkowym nadziewaj muszle i układaj je w szerokim naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr wymieszaj z 400 ml wody i zagotuj. Zalej gotowym sosem makaron i całość zapiekaj prze 15 minut w 180 °C. Tak przygotowany makaron podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań głównych.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Muszle zapiekane w sosie serowym
Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.