Makaron muszle z mięsem mielonym w sosie | Przepisy.pl pixel

Muszle zapiekane w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

532 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

630 osób wydrukowało

Pobierz pdf

757 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 1

Krok 2

W rondlu podsmaż na oleju posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i całość zmaż do momentu odparowania płynu.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 2

Krok 3

Przełóż pieczarki do miski i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony ser niebieski i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 3

Krok 4

Gotowym farszem serowo-pieczarkowym nadziewaj muszle i układaj je w szerokim naczyniu żaroodpornym.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 4

Krok 5

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr wymieszaj z 400 ml wody i zagotuj. Zalej gotowym sosem makaron i całość zapiekaj prze 15 minut w 180 °C. Tak przygotowany makaron podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań głównych.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • sylwii0208@wp.pl

    sylwii0208@wp.pl , 21.08.2024

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gębal

    Anna Gębal , 28.07.2017

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muszle zapiekane w sosie serowym Muszle zapiekane w sosie serowym

Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.