Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
łatwe
663 osoby zapisały

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Krok 2
Na patelni zeszklij posiekany czosnek i po chwili dodaj odcedzone warzywa.

Krok 3
Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Krok 4
Łososia pokrój w paski i dodaj do warzyw.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu z cząstką cytryny. Warzywa z wędzonym łososiem możesz podać posypane dodatkowo świeżym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
Brokuły to wspaniałe warzywa o intensywnym, zielonym kolorze. Mają one same zalety. Nie trzeba ich obierać ani długo gotować, a mogą być składnikiem wielu potraw, np. sałatek i zup. Można tworzyć z nich prawdziwe comfort food, czyli potrawy, które podnoszą na duchu w gorsze dni. Na bazie brokułów oraz kalafiora zrobisz m.in. naszą kremową potrawkę z dodatkiem ryby. Brokuły i kalafiora ugotuj na parze lub w garnku w osolonej wodzie. Możesz użyć warzyw świeżych lub mrożonych. Wędzony różowy łosoś sprawi, że danie będzie pięknie wyglądać na talerzu i nabierze charakteru. Kremowo-serowy sos na śmietanie smakowicie połączy całość. Gotowe danie posyp koperkiem oraz parmezanem. Danie jeść możesz samo lub z ryżem. Tę nieskomplikowaną potrawę przygotujesz bardzo szybko, a jeszcze szybciej zdążysz je zjeść.