Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
łatwe
661 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Krok 2
Na patelni zeszklij posiekany czosnek i po chwili dodaj odcedzone warzywa.

Krok 3
Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Krok 4
Łososia pokrój w paski i dodaj do warzyw.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu z cząstką cytryny. Warzywa z wędzonym łososiem możesz podać posypane dodatkowo świeżym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
Brokuły to wspaniałe warzywa o intensywnym, zielonym kolorze. Mają one same zalety. Nie trzeba ich obierać ani długo gotować, a mogą być składnikiem wielu potraw, np. sałatek i zup. Można tworzyć z nich prawdziwe comfort food, czyli potrawy, które podnoszą na duchu w gorsze dni. Na bazie brokułów oraz kalafiora zrobisz m.in. naszą kremową potrawkę z dodatkiem ryby. Brokuły i kalafiora ugotuj na parze lub w garnku w osolonej wodzie. Możesz użyć warzyw świeżych lub mrożonych. Wędzony różowy łosoś sprawi, że danie będzie pięknie wyglądać na talerzu i nabierze charakteru. Kremowo-serowy sos na śmietanie smakowicie połączy całość. Gotowe danie posyp koperkiem oraz parmezanem. Danie jeść możesz samo lub z ryżem. Tę nieskomplikowaną potrawę przygotujesz bardzo szybko, a jeszcze szybciej zdążysz je zjeść.