Sałatka toskańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka toskańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

8 łyżek

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżeczka

6 łyżek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pokrój w kostkę i skrop winem.

Krok 2

Dymki pokrój w plasterki, ogórka w kostkę, a pomidory przekrój na połowy.

Krok 3

Rukolę umyj i oderwij ogonki.

Krok 4

Do miski włóż rukolę, chleb, dymki, ogórka i pomidory. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Skrop oliwą. Delikatnie wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 6

Dopraw octem i posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gofry prosty przepis
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej