
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
8 łyżek
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
250 gramów
1 łyżeczka
6 łyżek
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki pokrój w kostkę i skrop winem.
Krok 2
Dymki pokrój w plasterki, ogórka w kostkę, a pomidory przekrój na połowy.
Krok 3
Rukolę umyj i oderwij ogonki.
Krok 4
Do miski włóż rukolę, chleb, dymki, ogórka i pomidory. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Skrop oliwą. Delikatnie wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 6
Dopraw octem i posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej