Sałatka toskańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka toskańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

8 łyżek

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżeczka

6 łyżek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pokrój w kostkę i skrop winem.

Krok 2

Dymki pokrój w plasterki, ogórka w kostkę, a pomidory przekrój na połowy.

Krok 3

Rukolę umyj i oderwij ogonki.

Krok 4

Do miski włóż rukolę, chleb, dymki, ogórka i pomidory. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Skrop oliwą. Delikatnie wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 6

Dopraw octem i posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka toskańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej