
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
150 gramów
50 mililitrów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina.

Krok 3
Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku.

Krok 4
Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej