Sałatka z szynki ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

278 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

150 gramów

50 mililitrów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Sałatka z szynki ze szpinakiem       - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina.

Sałatka z szynki ze szpinakiem       - Krok 2

Krok 3

Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku.

Sałatka z szynki ze szpinakiem       - Krok 3

Krok 4

Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr.

Sałatka z szynki ze szpinakiem       - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki ze szpinakiem       - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej