
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
150 gramów
50 mililitrów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina.

Krok 3
Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku.

Krok 4
Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej