
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
150 gramów
50 mililitrów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina.

Krok 3
Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku.

Krok 4
Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej