
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
150 gramów
50 mililitrów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina.

Krok 3
Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku.

Krok 4
Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej