Sałata zielona z serem rokpol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata zielona z serem rokpol

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście sałaty umyj i wysusz, rozdrobnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ser rozgnieć widelcem.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr połącz z sokiem pomarańczowym, oliwą i rozgniecionym serem.

Krok 4

Sosem serowym polej liście sałaty i wymieszaj. Posyp grzankami ziołowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata zielona z serem rokpol  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej