
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
15 sztuk
15 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
2 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój w ósemki. Przełóż do miski.
Krok 3
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z sałatką.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę sosem. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej