
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki oraz czosnek posiekaj drobno. Sos Knorr połącz z 4 łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj do sosu natkę oraz czosnek i wymieszaj.

Krok 2
Paluszki krabowe oraz ogórka pokrój w jednakowej wielkości kostkę (około 1 centymetra). Pomidorki przekrój na połówki.

Krok 3
Do miski włóż mięso krabowe, ogórki, pomidorki oraz oliwki – całość zalej gotowym sosem i wymieszaj. Przełóż gotową sałatkę do salaterki i udekoruj listkami pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi
Delikatnymi krabowymi paluszkami surimi możesz wzbogacić smak wielu różnych sałatek. Spróbuj połączyć je z klasyczną sałatką ogórkowo-pomidorową, aby otrzymać proste i smaczne drugie śniadanie lub kolację. Rozpocznij od pokrojenia w niedużą kostkę paluszków krabowych oraz obranych ze skórki ogórków. Do przyrządzenia tej sałatki najlepiej użyj małych pomidorków koktajlowych i przekrój je na połówki. Będziesz także potrzebować czarnych oliwek – odsącz je z zalewy i pokrój lub pozostaw w całości. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i delikatnie wymieszaj. Na koniec przygotuj winegret, do którego bazą będzie woda i oliwa z oliwek wymieszane z błyskawicznym sosem francuskim w proszku. Przypraw go drobno pokrojoną natką pietruszki oraz przeciśniętym przez praskę lub posiekanym ząbkiem czosnku. Polej sałatkę winegretem i podawaj zaraz po przyrządzeniu, udekorowaną listkami pietruszki. Koniecznie przygotuj smaczną sałatkę z paluszkami krabowymi, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu.