Sałatka ziemniaczana z Bawarii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z Bawarii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 40 minut gotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem.

Krok 2

Następnie jeszcze ciepłe obieraj, po przestudzeniu pokrój na plasterki około 0.5cm

Krok 3

Pokrój w kostkę cebulę zeszklij, dodaj do ziemniaków i wymieszaj z uprzednio dodanym pieprzem.

Krok 4

Ogórki i rzodkiewki pokrój na plasterki, posól i popieprz i wymieszaj z przyrumienionym masłem.

Krok 5

Odczekaj chwilę. Połącz z sałatką ziemniaków i szczypiorem przed podaniem na stół.

Krok 6

Dressing - Potrzebne składniki wymieszaj.

Krok 7

Podgrzewaj je dodając ugotowanego ziemniaka i zmiksuj.

Krok 8

Potem zmieszaj w misce z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i odczekaj 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej