Sałatka ziemniaczana z Bawarii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z Bawarii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 40 minut gotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem.

Krok 2

Następnie jeszcze ciepłe obieraj, po przestudzeniu pokrój na plasterki około 0.5cm

Krok 3

Pokrój w kostkę cebulę zeszklij, dodaj do ziemniaków i wymieszaj z uprzednio dodanym pieprzem.

Krok 4

Ogórki i rzodkiewki pokrój na plasterki, posól i popieprz i wymieszaj z przyrumienionym masłem.

Krok 5

Odczekaj chwilę. Połącz z sałatką ziemniaków i szczypiorem przed podaniem na stół.

Krok 6

Dressing - Potrzebne składniki wymieszaj.

Krok 7

Podgrzewaj je dodając ugotowanego ziemniaka i zmiksuj.

Krok 8

Potem zmieszaj w misce z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i odczekaj 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej