
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
null
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przez 40 minut gotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem.
Krok 2
Następnie jeszcze ciepłe obieraj, po przestudzeniu pokrój na plasterki około 0.5cm
Krok 3
Pokrój w kostkę cebulę zeszklij, dodaj do ziemniaków i wymieszaj z uprzednio dodanym pieprzem.
Krok 4
Ogórki i rzodkiewki pokrój na plasterki, posól i popieprz i wymieszaj z przyrumienionym masłem.
Krok 5
Odczekaj chwilę. Połącz z sałatką ziemniaków i szczypiorem przed podaniem na stół.
Krok 6
Dressing - Potrzebne składniki wymieszaj.
Krok 7
Podgrzewaj je dodając ugotowanego ziemniaka i zmiksuj.
Krok 8
Potem zmieszaj w misce z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i odczekaj 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej