
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
null
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przez 40 minut gotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem.
Krok 2
Następnie jeszcze ciepłe obieraj, po przestudzeniu pokrój na plasterki około 0.5cm
Krok 3
Pokrój w kostkę cebulę zeszklij, dodaj do ziemniaków i wymieszaj z uprzednio dodanym pieprzem.
Krok 4
Ogórki i rzodkiewki pokrój na plasterki, posól i popieprz i wymieszaj z przyrumienionym masłem.
Krok 5
Odczekaj chwilę. Połącz z sałatką ziemniaków i szczypiorem przed podaniem na stół.
Krok 6
Dressing - Potrzebne składniki wymieszaj.
Krok 7
Podgrzewaj je dodając ugotowanego ziemniaka i zmiksuj.
Krok 8
Potem zmieszaj w misce z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i odczekaj 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej