Sałatka z groszkiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z groszkiem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz pod zimną wodą. Oderwij liście i wysusz.

Krok 2

Awokado obierz i usuń pestkę. Miąższ rozgnieć za pomocą widelca.

Krok 3

Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Obierz ogórka i cebulę. Posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki włóż do salaterki. Dodaj groszek, musztardę, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Nakładaj na liście sałaty i zroluj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z dyni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej