Sałatka z groszkiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z groszkiem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz pod zimną wodą. Oderwij liście i wysusz.

Krok 2

Awokado obierz i usuń pestkę. Miąższ rozgnieć za pomocą widelca.

Krok 3

Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Obierz ogórka i cebulę. Posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki włóż do salaterki. Dodaj groszek, musztardę, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Nakładaj na liście sałaty i zroluj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej