
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłucz pod zimną wodą. Oderwij liście i wysusz.
Krok 2
Awokado obierz i usuń pestkę. Miąższ rozgnieć za pomocą widelca.
Krok 3
Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 4
Obierz ogórka i cebulę. Posiekaj.
Krok 5
Wszystkie składniki włóż do salaterki. Dodaj groszek, musztardę, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Nakładaj na liście sałaty i zroluj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej