Sałatka z groszkiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z groszkiem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz pod zimną wodą. Oderwij liście i wysusz.

Krok 2

Awokado obierz i usuń pestkę. Miąższ rozgnieć za pomocą widelca.

Krok 3

Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Obierz ogórka i cebulę. Posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki włóż do salaterki. Dodaj groszek, musztardę, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Nakładaj na liście sałaty i zroluj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z groszkiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej