Sałatka tajska z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tajska z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

100 gramów

5 łyżek

2 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Następnie odsącz i odstaw.

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, wrzuć groszek cukrowy i gotuj około 2 minuty. Odsącz i odstaw.

Krok 3

W naczyniu połącz sos rybny, sok z limetki, imbir, papryczkę chilli, kolendrę i łyżkę cukru. Zamieszaj.

Krok 4

Ogórka pokrój w kostkę, a dymki w plastry i dodaj do sosu.

Krok 5

Dodaj makaron, krewetki i groszek cukrowy. Delikatnie mieszając połącz wszystko razem.

Krok 6

Posyp orzeszkami i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kiełbaski serowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej