
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
100 gramów
5 łyżek
2 łyżki
20 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej makaron gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Następnie odsącz i odstaw.
Krok 2
W rondlu zagotuj wodę, wrzuć groszek cukrowy i gotuj około 2 minuty. Odsącz i odstaw.
Krok 3
W naczyniu połącz sos rybny, sok z limetki, imbir, papryczkę chilli, kolendrę i łyżkę cukru. Zamieszaj.
Krok 4
Ogórka pokrój w kostkę, a dymki w plastry i dodaj do sosu.
Krok 5
Dodaj makaron, krewetki i groszek cukrowy. Delikatnie mieszając połącz wszystko razem.
Krok 6
Posyp orzeszkami i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej