Sałatka tajska z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tajska z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

100 gramów

5 łyżek

2 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Następnie odsącz i odstaw.

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, wrzuć groszek cukrowy i gotuj około 2 minuty. Odsącz i odstaw.

Krok 3

W naczyniu połącz sos rybny, sok z limetki, imbir, papryczkę chilli, kolendrę i łyżkę cukru. Zamieszaj.

Krok 4

Ogórka pokrój w kostkę, a dymki w plastry i dodaj do sosu.

Krok 5

Dodaj makaron, krewetki i groszek cukrowy. Delikatnie mieszając połącz wszystko razem.

Krok 6

Posyp orzeszkami i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tajska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Chowder z małżami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej