
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i przekrój każdą wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wraz z ugotowanym makaronem oraz natką przełóż do dużej miski.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodaj pieprz cayenne i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Następnie wszystko przełóż do salaterki i udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z czosnkowymi grzankami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Sałatka Conchiglie z krewetkami

