Sałatka Conchiglie z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Conchiglie z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
206 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

10 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i przekrój każdą wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wraz z ugotowanym makaronem oraz natką przełóż do dużej miski.

Sałatka Conchiglie z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodaj pieprz cayenne i dokładnie wymieszaj.

Sałatka Conchiglie z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Przygotowany sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Następnie wszystko przełóż do salaterki i udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z czosnkowymi grzankami.

Sałatka Conchiglie z krewetkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Conchiglie z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki smażony makaron
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Conchiglie z krewetkamiSałatka Conchiglie z krewetkami

Krewetki oczyść i przekrój każdą wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wraz z ugotowanym makaronem oraz natką przełóż do dużej miski.