
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i przekrój każdą wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wraz z ugotowanym makaronem oraz natką przełóż do dużej miski.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodaj pieprz cayenne i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Następnie wszystko przełóż do salaterki i udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z czosnkowymi grzankami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej