
Składniki
300 gramów
9 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.

Krok 2
Rozdrobnij czosnek i podsmaż go na oliwie przez 1 minutę. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do czosnku wraz z anchois, kaparami oraz oliwkami, po czym chwilę razem podsmaż.

Krok 3
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu, zalej nim całość i gotuj jeszcze parę minut.

Krok 4
Dodaj posiekaną bazylię, natkę pietruszki i makaron, następnie dokładnie wymieszaj i podawaj na dużych talerzach.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pappardelle alla puttanesca
Pappardelle à la puttanesca to propozycja dla osób lubiących kuchnię włoską, która słynie z wyrazistych połączeń smaków oraz aromatycznych ziół i przypraw. To danie sprawdzi się jako szybki obiad lub kolacja – przygotujesz je w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że zasugerujesz się tym przepisem. Na początek pappardelle, czyli makaron o kształcie szerokich wstążek, ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Do sosu puttanesca pasować będzie też nieco cieńszy tagliatelle. Rozdrobniony czosnek usmaż na oliwie, a potem wsyp pokrojone pomidory, wyraziste anchois, kapary i oliwki (sprawdzą się zielone i czarne). Wszystko razem podsmażaj przez chwilę, na końcu wlewając sos napoli o pomidorowym smaku. Pomieszaj go z makaronem – dla uzyskania bardziej intensywnego wyrazu dodaj również posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Gotowe danie serwuj jeszcze ciepłe, oprószone świeżym tymiankiem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Życzymy smacznego!